Gediz Gürlekliler 2. Kez Keşkek Şenliğinde Buluştu

Köyün rekrasyon alanında yapılan şenlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bölgenin ünlü hafızlarından Ali Kaya Kur'an Kerim , Selahattin Erdoğmuş dua okudu.

Gediz Gürlekliler 2. Kez Keşkek Şenliğinde Buluştu

ADİL AKA

Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Gürlek köyünde bu sene ikincisi yapılan keşkek şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenlik dolaysıyla Gürlek Köyü gelin gibi süslendi.

Köyün rekrasyon alanında yapılan şenlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bölgenin ünlü hafızlarından Ali Kaya Kur'an Kerim , Selahattin Erdoğmuş dua okudu.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Gediz Gürlekliler Derneği Başkanı İbrahim Demir, ”bu sene ikincisini yaptığımız keşkek şenliğini her yıl yaparak geleneksel hale getireceğiz. Amacımız dernek olarak Gürlek dışında yaşayan hemşerilerimizi bir araya getirerek kaynaştırmaktır. Aynı zamanda köyümüzde kurulu bulunan taş ocağının kapanmasını sağlamaktır. Köyümüze tamm bir çevre felaketi yaşatan taş ocağının önümüzdeki aylarda Kütahya’da mahkemesi var. İnşallah kapattırıp bu felaketten kurtulacağız” dedi.

Daha sonra yarışmalara geçildi. Top sektirme, çuval ve bilgi yarışması yapıldı. Dereceye girenlere ödülleri verildi. Köy ağası açık arttırmasında Ömer Turan ağa seçildi. Yöresel oyunların oynandığı şenlikte, yaklaşık 3 bin kişiye ayran ve keşkek ikram edildi. Dernek yararına açık arttırmalar yapıldı. Akşamda halı sahada futbol müsabakaları yapıldı. Doyasıya eğlenen Gürlekliler güzel bir gün yaşadıklarını söylediler.

Kazanlarla peşen keşkek misafirlere ikram edildi

Çocuklar için Güzel bir Kurban Bayramı, Keşkek günü harika yarışmalar

Kurban Bayramı ile 9 günlük tatilde bir araya gelerek keşkek günün tadını çıkardılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri