Deve Güreşi Festivali

2. Geleneksel Deve Güreşi Festivali Bayındır Çırpı’da Coşkuyla Gerçekleşecek

2. Geleneksel Deve Güreşi Festivali Bayındır Çırpı’da Coşkuyla Gerçekleşecek

Adil Aka

İzmir’in Bayındır ilçesine bağlı Çırpı Mahallesi, 30 Kasım 2025 Pazar günü büyük bir coşkuya ev sahipliği yapacak. Çırpı İbrahim Çavuş Mahalle Muhtarlığı tarafından organize edilen 2. Geleneksel Deve Güreşi Festivali, bölgenin en sevilen kültürel etkinliklerinden biri olarak bu yıl da halkın yoğun ilgisine sunulacak.

Renkli Görüntüler, Geleneksel Heyecan

Festival, Bayındır Çırpı Arena’da gerçekleştirilecek ve İzmir başta olmak üzere Aydın, Manisa, Muğla gibi çevre illerden gelecek deve güreşleri meraklılarını bir araya getirecek. Katılımın ücretsiz olacağı etkinlikte, Ege’nin köklü kültürlerinden biri olan deve güreşi geleneği tüm ihtişamıyla yaşatılacak.

Bayındır Çırpı Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanı Süleyman Erçolak, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu keyifli ve coşkulu etkinlikte sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Amacımız, yüzyıllardır süregelen bu kültürel mirası gelecek nesillere taşımak ve bölgemizin sosyal dayanışmasını güçlendirmektir.”

Çırpı’da Gelenek Yaşıyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı illerden katılacak onlarca deve, Çırpı Arena’da kıyasıya mücadele edecek. Festival alanında kurulacak yöresel ürün stantları, yiyecek-içecek alanları ve yerel müzik gösterileri ile ziyaretçiler sadece güreşleri izlemekle kalmayacak, aynı zamanda bölgenin zengin kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacak.

Organizatörler, tüm vatandaşları aileleriyle birlikte keyifli bir Pazar günü geçirmek üzere festivale davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri