Yerinde Dönüşüm Can Suyu Oldu !

Kahramanmaraş’ın yerli müteahhit firmaları iş alamaması sebebi ile beklerken doğru alınan kararla şehre hareket geldi.

Yerinde Dönüşüm Can Suyu Oldu !

TOKİ ve Emlak konut veya başka kanallarla Kahramanmaraş’ta yapılan kalıcı deprem konutları ve iş yerleri ihalesini alan müteahhit firmalar Kahramanmaraş’tan malzeme almamaları sebebi ile esnaf çok zor günler yaşıyordu..

Kahramanmaraş’ın yerli müteahhit firmaları iş alamaması sebebi ile beklerken doğru alınan kararla şehre hareket geldi.

Evi yıkılan vatandaşlar, Müteahhit firmalar, inşaat sektöründe malzeme satan esnaf Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş teşekkür ediyor..

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş ‘ın 6 Şubat 2023 Depremlerinde yıkılan veya ağır hasar alan, orta hasarlı olup sonra dan yıkılan binaların oturum kask yüzde 60 çıkarması ile yerinde dönüşüm hız kazandı.

Büyük dükkan düşmeye başlaması ile müteahhitler : Deprem sonrası yıkılan binaları yapmak için sıraya girdiler..

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş: Sadece bu hak depremde binası yıkılan ağır hasar alıp sonra yıkılan bina arsaları için verdik cazip olmalı ki müteahhit firma buraya yeni bina yapa bilmeli” dedi..

Dün Kahramanmaraş’ta özellikle Onikişubat Bölgesinde bir gezinti yaptım, Depremde yıkılan veya sonradan yıkılan binaların etrafını çeviren Kahramanmaraşlı firmalar yapılacak binanın görselini koyarak yerinde dönüşüm yaptıklarını duyurduklarını gördüm mutlu oldum..

Bu şu demektir: Belediyelerimizden ruhsatın çıkması ile , Demir ve Çimento, Beton satışı demektir..

İki veya üç ay sonra : inşaat malzemeleri satan esnafa yansıma başlayacak, 6 ay sonra ince işleri başlayacak boyacılara kapı pencereciler ekmek çıkacak.. Kısaca bir yıl sonra Kahramanmaraş esnafı hayat bulacaktır..

Yeni çarşılar , yeni pazarlar açılıyor, bu dükkan kiraları da yeniden eskiye doğru gidecektir.. Kahramanmaraş Merkez ve Onikişubat Bölgesindeki binaların yükselmesi dükkanların yenisini yapılması ile hayat normale dönecektir..

Yazının özü : Önümüzdeki yıl Eylül ayında bugünkünden çok farklı konuları konuşuyor olacağız, Önsen, Karacasu, Akyar, Merkez TOKİ , Azerbaycan Mahallesi bitmiş olacak herkes evine dükkanına taşınacak ama biz onları nasıl bulacağımızı konuşuyor olacağız..

Bugün 27 Eylül 2024 Cuma , Cumanız mübarek olsun

İyi Günler Diliyorum

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yazarlar Haberleri