Şiddet Sevdamız !

Peki bize şiddet yapmayı kim sevdirdi ? Öyle ya bir de suçluya bakmak gerek.. Tv kanallarında sosyal medya da polis veya mafya dizilerinde kadına şiddet, esnafa şiddet, ekmeğini yiyen garibe şiddet dizileri ile 85 Milyon mafya gibi oldu..

Şiddet Sevdamız !

Türk toplumu Şiddet sevdalısı bir toplum haline getirildi.

Silahını çeken, rast gele ateş ediyor, sopayı eline alan araçların camını , aynasını kırıyor, canı sıkılan dükkan kurşunluyor, her bir fert mafya oldu..

Toplumsal olayların sebebi kontrolsüz oynayan dizi filmler !..

Toplumu Şiddet Sevdalısı yapan kim ?

Suçlu ayağa kalk ! Dediğimizde kimi görmemiz gerek..?

40 yıldır televizyonlarda , son dönemde sosyal medya da : Kadın Hakları , Kadın şiddet - kadın erkek eşitliği, hak arama özgürlüğü, ailenin korunmasında eşitlik gibi ideolojik kavramların konusu, Batı dünyasındaki gelişme ekseninde 19. Yüzyıldan bu yana gündemde olsa da maalesef toplumsal ve kültürel baskıyı çok derin hisseder nitelikteyiz. Gözlerinizi kapattığınız her şiddet, aslında sivil toplum örgütüne başvuramayan kadınların sessizliğine yumduğunuz göz olarak toplumun , kadınını kör, dilsiz ve savunmasız kılmaktadır.

Peki bize şiddet yapmayı kim sevdirdi ? Öyle ya bir de suçluya bakmak gerek.. Tv kanallarında sosyal medya da polis veya mafya dizilerinde kadına şiddet, esnafa şiddet, ekmeğini yiyen garibe şiddet dizileri ile 85 Milyon mafya gibi oldu..

Şiddetin kırsal alanlarda olduğunu sanmayın, Sabah haberlerde izledim Malatya da canı sıkılan bir vatandaş elinde tabanca iş yerlerine kurşun yağırırıyor bu ne ? Bunun medeniyetin, neresinde var ! Şiddet sadece kadına değil esnafa da !..

İçimizi Isıtan bir görüntü : İzmir de Berber Cenk kardeşimiz Karga ile dost olmuş sevgiyi gösteriyor.. Türkiye’de şiddete uğrayan kişilerin temel nedeni artık eğitimsizlik değil, sevgisizlik…

İzmir’li Berber Cenk Pocar , gibi karga bile dost olsa sevseniz ne olur ? Kıyamet mi kopar ? Adam mı ölür ? Ne olur ?

Kadına- Erkek, Sürücüye yönelik şiddet , aile içi şiddet haberleri gündeme gelirken, bugün sokak magandası şiddet haberleri ile günümüzü geçiriyoruz..

Kanuni ceza var mı ? Maalesef yok.. yapanın yanına kar kalıyor..

Bugün 31 Mayıs 2024 Cuma günü güzel bir şey yazayım dediğim ama : ortaya çıksın, fiziksel, cinsel, psikolojik ızdırap veren olayları görmeye devam ediyoruz..

Şiddet sevdamızdan vaz geçmemiz gerekiyor ama , Devletimiz öncelikle Televizyon ve sinema sektöründe şiddet içeren dizi ve filmleri bir çek etmesi gerekiyor..

İkincisi : Televizyon ve sosyal medya da şiddet görüntüleri artık verilmemeli, yasal düzenleme ile yasak getirilmelidir..

Sosyal eylem niteliğindeki sinema ve televizyon yayınlarına baktığımızda normalleştirilen kadın erkek ilişkilerinin, aile kavgalarının, şiddetin ve ötekileştirilmenin zihinlerimize oynanan bir unsur olduğunu anlamalıyız.

Şiddet sevdamız olmamalı

Sevmek sevdamız olmalı..

Hayvanları, insanları, Ormanı, Yeşili, Suyu her yeri sevmeliyiz, Şiddet sevdamızdan vaz geçmemiz gerekiyor.. İzmir deki Berber Cank gibi Karga ile bile dost olmalıyız , sevmeliyiz ki o da bizi sevsin !..

Hayırlı cumalar

Sizleri Seviyorum..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarlar Haberleri