Ölüm var ve 100 Yıl Sonra !
Bugün Mübarek Cuma günü !
Bugün biraz öz eleştiri ile kendimizi yazmak istiyorum.. kendimi anlatmak istiyorum..
Öyle ya : hiç ölmeyeceğiz, bu dünyaya direk çakacağız.. öyle sanıyoruz. !
Bugün insanlarımız bir birini yiyenler, 100 yıl sonra toprak olacak ! bunu hiç düşünmüyorlar.. her yer benim diyorlar..
Çok değil, 10 yıl sonra fosil yakıtlı araç kalmayacak , öyle sanıyorum, 20 yıla kadar uçan araçlar yaygın şekilde kullanılmaya başlayacak, tarihi süreç ve gelişmeler bize bunu gösteriyor.. Bu sebeple : 100 yıl sonra gelen bizim torunlar yollar ve Tünellere bakacaklar ve diyecekler ki : “ Bizim dedeler ne akılsız insanlarmış dağları delmişler ! yürüyüş yolları yapmışlar,” diyecekler. O yolların karayolu olduğunu bile bilemeyecekler..
Tüm bunların hayal olduğunu düşünüyorsanız : öyle değil mi ?
O zaman biraz tarihe bakalım..
Telefon, Telgraf, Teleksi , tarihine baktığımız da ilk telefonu , Graham Bell, 7 Mart 1876 yılında telefonun patentini almıştır. Alo demeye başlamış oldu..
146 yıl sonra Cep telefonları hayatımızın bir parçası haline geldi.. o günden bugüne !..
Uçmak : kuş gibi uçmak , işte dünyada ilk defa uçmayı hayal eden ve uçan Türk , Hezârfen Ahmed Çelebi, 1632 yılında lodoslu bir havada Galata Kulesi'nden kuş kanatlarına benzer bir araç ile kendini boşluğa bırakması ve İstanbul Boğazı'nda 3358 metre yukarıdan süzülerek Üsküdar'da yer alan Doğancılar Meydanı'na inmesi ile tanınır. Dünyada ilk uçan insan..
Sonra, Yamaç paraşütü, paraşüt, olmak üzere bir çok uçma aleti icat edildi..
1900 yıllarda uçak yapma ve uçma arzusu dünyanın her yerinde başladı.. Osmanlı İmparatorluğunda da başladı..
İlk uçak haberi Wright kardeşlerin 17 Aralık 1903'te Kuzey Karolina'da Orville'in kontrolünde havalanan ilk uçağı aerodinamik ses teorisine bağlı kalınarak yapılmıştı. İlk uçuşu gerçekleştirdi..
Osmanlı İmparatorluğu da Uçak yapmak yerli ve milli uçağını yapmak için çalışıyordu..
1923 yılında Vecihi Hürkuş, Kurtuluş Savaşı sırasında Yunan uçaklarından kalan motorlardan yararlanarak ilk Türk uçağını imal etti. Hürkuş, aynı zamanda Türk havacılık tarihinde, cephede uçak düşüren ilk savaş pilotu oldu..
Nuri Demirağ : 6 kişi kapasiteli ilk yerli yolcu uçağı, 26 Mayıs 1944'te ilk seferini yaptı. Uçakta 2 pilot, ile o zaman ki adı Teyyare ve hava alanı da Teyyare meydanıdır..
Bakın : 1886'da çıkan Benz Patent Motorwagen içten yanmalı motoru kullanan ilk otomobildir. O günden bugüne otomobil gelişimine baktığımızda bugün uçan araba yapıyoruz.. nereden nereye ?
Türkiye 1968 de deneme yayınları ile gelen Televizyon 1923 yılında, Baird John Logie tarafından Birleşik Krallık'ın Hastings kasabasında icat edilmiştir. İlk televizyon görüntüsü ise yine Baird tarafından 1926 yılında yayımlanmıştır. Başlangıçta noktalar hâlinde ve titrek olan görüntülerin kalitesi Baird tarafından geliştirilmiştir.
Bugün İnternet, Televizyon kanalları, uydu yayınları, cep telefonundan canlı yayınlar.. üst üste koyduğumuz zaman 100 yılda ki gelişme insanların başını döndürüyor..
Bugün vefat eden insanlar : 100 yıl sonra yani 2123 de dünyaya gözlerini açsalar gelişmelere inanamayacaklardır..
Televizyon yayını ilk bulan Baird John Logie , bugün cep telefonlarını, renkli televizyonları görse gözlerine inanamaz..
İlk icat edilen bir alet 100 yıl sonra akıl almaz gelişmelere sahne oluyor.. bu sebeple ben diyorum ki , elektrikli otomobiller 10 yıl içinde hayatımızın her noktasında olacak , uçan otomobiller 20 yıl sonra havada olacak, 100 yıl sonra bugün teknolojisi ve bizler tarih olacağız..
Ölüm var, teknolojiye ayak uydurduğumuz kadar gelin , Ahret içinde çalışalım, beş vakit namazı doğru kılalım, dürüs olalım.. bu teknoloji bizi ahrette kurtarmaz biraz da ahret için çalışalım.. Allah diyelim, Teknolojiye evet ama : Allah’ı unutursak yandığımız gündür. O gün..
Ahreti düşünen kaç kişi var bilemiyorum
Hayırlı cumalar dostlar..