MÜSİAD ve Çiçekçi
Dede Mustafa Çiçekçi, Baba Selahattin Çiçekçi dost olunca, Mirali abi sevgili olunca, Güzel Dostların yansıması Serdar Salih Çiçekçi’yi MÜSİAD başkanı olarak Gazeteci arkadaşlarım Ercüment Serkan Kuzu, Kenan Onaran ile ziyaret ettik..
MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Serdar Salih Çiçekçi, İngilizce, Arapça çok iyi bilen, dünyada görmediği ülke nerede ise kalmadı diyecek kadar az olan Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği bir değerdir..
Boşa dememişler: Çok gezen mi bilir ? çok okuyan mı ?
Okumak başka bir şey : gezip görmek araştırmak görerek bilgi sahibi olmak çok farklı bir şey..
Dede, Baba , Kayınbaba , aile dostluğumuz olduğu için bunları yazmıyorum..
Sevgili okurlarım: 1980 yılından beri bir hava alanı ve Kahramanmaraş’a uçak seferleri konusunu hep konuştuk, konuştuk ama bugün çok fazla yol aldığımız da söylenemez..
Kahramanmaraşlı Gurbetçilerimiz, Gaziantep, Malatya, Adana, Hatay’a gelmeye devam ede dursun, İş adamlarımız Sanayicilerimiz ise Gaziantep ve Adana hava limanlarını kullanmaya devam ediyorlar..
1 milyon 280 bin nüfusunu muzla bir hava alanına sahip çıkamıyoruz..
Katılanlar hatırlayacaktır: Narlı’ya hava alanı yapalım, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş Osmaniye Hatay ortak kullanalım, Kargo taşımacılığını buradan yapalım diyerek : Gaziantep ve Kahramanmaraş Ekibi Karabıyıklı üzerindeki hazine arazisinde bir araya geldi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı o dönem yeni seçilen eski bakan olarak burada başı çıktı ve öyle bir dersine çalışmış gelmiş ki biz hayranlıkla demlemiştik.. mesele bir konuyu konuşmadan önce dersimize çalışmaktır.
Bunu niye anlattım ?
MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Serdar Salih Çiçekçi , Kahramanmaraş hava alanı ile alakalı öyle bir dersine çalışmış ki bizleri mest etti.
Başkan Serdar Çiçekçi yönetim kurulu üyeleri Eşref Şekerli, Fatih Aygün, Cüneyt Beyit, Harun Çiçekçi, Hanifi Coşkun Ağdur, Mustafa Gülçin, Aydın Yıkan, Sadi Kır, ve Samet Beşen ve Meslek komiteleri başkan ve üyelerine görev vererek Hava Alanı ile ilgili öyle güzel bir dosya hazırlamış ki herkesin bunu görmesi ve dinlemesi gerektiğine inandığım için bu yazıyı yazıyorum..
EXPO 2023 Meyvelerini Gaziantep yedireceğiz gibi duruyor !
Hava alanımız yeterli değil, otel yok, lokanta yok, kongre merkezi yok, ulaşım yok , yok ,yok yok..
Kahramanmaraş Hava Alanın Kurtarmak : Bir Gaziantep karayolunu , Anlatya Gazipaşa da olduğu gibi yer altına almak.. birinci görev oda süreli olmalı ve çok kısa sürede yapılmalıdır..
İkincisi : Demiryolu hava alanı ordan kesilerek : Buraya yeni Tren İstasyonu yapılmalıdır.. oda çok hızlı bir şekilde..
Pist : 900 metre uzattığımız zaman, mâniayalar ortadan kalktığı zaman Kahramanmaraş Hava Limanına her türlü uçak inip kalkacak hale gelecektir.
Sayın Başkanı Çiçekçi : bu konuları anlatan, plan , projesi ve verileri ile harika bir dosya hazırlamış.. son durum ile güncelleme yaparak , Vekillere, ilgilere ulaştırmaya çalışacağını bizlere anlattı.
2023 yılının Mayıs ayından başlayarak 6 ay süre ile Kahramanmaraş’a en az 5 milyon insan hava yolu ile gelecek ? bunlar hangi hava alanına inecek, hangi otel de yatacak ? nerede yemek yiyecek ?
400 personelin görev yaptığı Kahramanmaraş Hava Limanına artık uçaklar inmeli kalkmalı, yurt içi ve yurt dışı seferler konmalıdır..
Kahramanmaraş’ta hava alanı olmaz diyenler ise MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Serdar Salih Çiçekçi ‘yi bir defa olsun görselleri ile dinlemesini tavsiye ederim..
Aslında bizde diyalog eksikliği var, bir birimizi dinlemiyoruz, birimiz bir söz söylerse , “ Aman o da kim oluyor ?” diyerek onu küçük görüyoruz ne olur bir defa dinlesek kulak versek, akıl akıldan üstündür..
Serdar Sahil Çiçekçi başkanıma projesi için teşekkür ediyorum, inşallah bu projesini anlatacak insan bulur, bulduğu da bunu dinlerde bir şeyler öğrenir umudu ile..
İyi günler..