Mazot yok, Çiftçi Olayları !

Sayın Cumhurbaşkanım ülkemizde bir sıkıntı var , kara bulutlar başımızda dönüyor , yarına güven ile bakamıyoruz. il il halka inmenizi arzu ediyorum.. sıradan esnafın çayını için, taksici ile konuşun halde esnafla konuşun, tarlada çiftçi ile konuşun

Mazot yok, Çiftçi Olayları !

1978 Türkiye de her şey karaborsa , 10 TL aldığın malı 100 TL satmaz isen olmaz, para kazanamıyorum derler, malı yalvararak , torpil bularak alırsın, yağ yok çay , şeker yok, yok yok böyle bir kara günler..

Çiftçilere verilen mazotun karaborsa da el altından satıldığın duyan çiftçiler isyan ediyor, malımızı pazara getiremiyoruz diyorlar. Maraş valiliğini basıyorlar.. geçmişten ince not:

Bugüne dönüyorum: Dünyada ekonomik kriz var mı ? Evet var ! Hem de çok ciddi.. sıkıntı var kimse bir şey almıyor satmıyor..

Türkiye de ekonomik kriz var mı ? Çok daha fazlası var !

Eleştirmek kolay çare nedir ?

Bugün Devlet başta olmak üzere : Kemer sıkmalıyız.. makam aracı yerine toplu taşıma aracı kullanmalıyız, özel uçak yerine tarifeli sefer ile gitmeliyiz..

Param var giderim den vaz geçmeliyiz, özellikle Yunun Adaları furyasını bitirmeliyiz, Yurt dışına öğrenci ve iş insanları dışında gezileri iptal etmeliyiz..

Top yekun kemer sıkarsak : Ekonomik kriz bizi teğet geçer !

Dün önceki gün, bir haftadan bu yana yazıyorum her gün: Tarım ürünü toplayan amele kendi ücretini çıkaramıyor ! Bu bir gerçek ama aynı ürün markette el yakıyor.. Çiftçi ölüyor bu da işin başka boyutu..

Hal yasası mutlaka çıkarılması gerekiyor.. açık yerleri kapatmak gerekiyor.. bana gidişat , 1978 olaylarını hatırlattı.. Bugün mazot var ama çiftçinin malı para etmiyor, patlıcan tarlasına yazı yazmış çiftçi : Toplayın götürün bedava “ diye ama bunu gören ilgileri getirin..

Gıda terörünü önünü kesemez isek : Bizi terör örgütünden daha fena vuracağı kesindir..

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanlış bilgi veriyorlar piyasayı doğru anlatmıyorlar.. Bedava para kazananların keyfi yerinde, Esnaf , Sanayici Çiftçi kan ağlıyor bunu söyleyen bir yiğit yok mu ?

Çiftçi perişan, Tekstil Sektörü iflasın eşiğine gelmiş, esnafın durumu çok iyi değil, para kazanan tek kesim var Marketler.. aç duramayız yemek zorundayız..

Adı Market ise : Darphane gibi para basıyor.. aynı ürün, marka ürün A marketinde 80 TL B Marketinde 110 TL , Ay çiçek yağı, Mısır yağı aynı marka ürün marketten markette çok büyük arasında fiyat farkı var bunun sebebi nedir ? Mesele burada kör düğüm oluyor..

Suriyeli kışkırtması, Market Soygunu, Çiftçilerin isyanı, iflasın eşiğine gelen Tekstil Fabrikaları ve genel üretici firmalar.. Sayın Cumhurbaşkanım ülkemizde bir sıkıntı var , kara bulutlar başımızda dönüyor , yarına güven ile bakamıyoruz. il il halka inmenizi arzu ediyorum.. sıradan esnafın çayını için, taksici ile konuşun halde esnafla konuşun, tarlada çiftçi ile konuşun size gerçekleri anlatırlar..

İyi günler

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarlar Haberleri