Kahramanmaraş Ansiklopedisi

Kahramanmaraş adına her şey bu Ansiklopedi de var , mutlaka bunu dünyaya yaymalıyız gerekirse İngilizce , Arapça, Rusça bile bastırmalıyız..Karar artık devlet büyüklerimizin diyorum..

Kahramanmaraş Ansiklopedisi

Bu yazıyı herkesin okumasını arzu ediyorum, çünkü çok önemli bir konuyu ele alıyorum!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından 10 yıl önce fikir aşamasıyla başlatılan ve 8 yıllık bir emeğin ürünü olan Kahramanmaraş Ansiklopedisi 7. cilt ile tamamlandı. Dün, KSÜ’de emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edildi. Konuya dair detaylı haberleri internet sitelerinde okuyabilirsiniz.

Bugün ise yapılması gereken şey şu:
Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Kahramanmaraş Ticaret Borsası, Kahramanmaraş Esnaf Odaları Birliği ve büyük sanayi kuruluşlarımız, bütçelerine uygun şekilde bu ansiklopediden satın alarak değerli misafirlerine hediye etmelidir.

Nasıl yapılabilir?

Öncelikle Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım’ın başkanlığında bir ekip oluşturulmalıdır. Bu ekip, kurum ve kuruluşların talep edecekleri takım sayısını belirlemelidir.

Örneğin, 2 bin takım talep var diyelim. Bu durumda, ansiklopediyi en uygun şekilde basacak bir matbaa tespit edilerek teklif alınmalıdır. Ardından, matbaa doğrudan kurum ve kuruluşlara fatura keserek baskıyı gerçekleştirmelidir.

7 ciltlik bu büyük külliyat, yukarıda adı geçen kurumlar tarafından sahiplenilirse, Kahramanmaraş için harika bir girişim olacaktır. Güzel bir tanıtım olacaktır mesele yürekten buna inanmaktır.

Bu eser, 100’ün üzerinde bilim insanı ve yazarın emeğiyle 8 yılda hazırlanmıştır ve ancak yeterli sayıda basılıp dağıtıldığında gerçek anlamda değer kazanacaktır. Dijital ortamda da yer alıyor, ancak kitabın verdiği etki ve his bambaşkadır.

En Güzel Hediye

Kahramanmaraş’a gelen misafirlerimize sunulabilecek en güzel hediye Kahramanmaraş Ansiklopedisi olacaktır.

Bu ansiklopedinin kahramanı, Prof. Dr. İbrahim Solak ve emeği geçen yüzlerce bilim insanına gönülden teşekkür ediyorum. Pandemi ve deprem sürecinde aramızdan ayrılan bazı bilim insanlarımız, bu eserin tamamlandığını göremeden gittiler. Onların ve diğer emektarların çalışmalarına saygı göstermek adına, Kahramanmaraş Ansiklopedisi güzel bir hediyelik set haline getirilmelidir.

Hedef Kitaplıklar ve Kurumlar

Tanıtım ve bilgilendirme toplantısında masanın üzerinde duran kitapları görünce şu düşünceye vardım:
Bu eser, Türkiye’deki tüm kütüphanelere ulaşmalı. Kahramanmaraş’taki belediyelerin, kaymakamlıkların, liselerin ve yüksekokulların başucu kitabı olmalıdır.

Ansiklopedi kavramını bilim insanları ve üniversite öğrencileri çok iyi bilir. Ancak, bu eseri her noktaya ulaştıramazsak, 8 yıllık emek bir yerde boşa gitmiş olur.

Son olarak, Kahramanmaraş Ansiklopedisi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısından çıkardığım bilgi notunu şöyle özetleyebilirim:

Kahramanmaraş adına her şey bu Ansiklopedi de var , mutlaka bunu dünyaya yaymalıyız gerekirse İngilizce , Arapça, Rusça bile bastırmalıyız..
Karar artık devlet büyüklerimizin diyorum..

Hayırlı günler diliyorum.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yazarlar Haberleri