İki Kardeş Kahramanmaraş'ta
Kardeşlik Betonla Değil, Kalple İnşa Edilir: Erdoğan ve Aliyev Kahramanmaraş’ta
19 Haziran 2025, sadece bir anahtar teslim töreni günü değildir. Bu tarih; kardeşliğin, vefanın ve dayanışmanın somutlaşmış halidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Kahramanmaraş’a birlikte gelişi, sadece iki devlet başkanının ziyareti değil; aynı zamanda bir milletin yıkılan şehirlerini, umutla yeniden ayağa kaldırışının hikâyesidir.
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen asrın felaketinde, Kahramanmaraş hem yıkıldı hem de yeniden doğmanın onurunu taşıdı. Bu büyük acıdan sonra, yalnızca Türkiye değil; Türk dünyası da Maraş’ın yarasını kendi yüreğinde hissetti. Bu hissiyatın en güçlü göstergesi ise Azerbaycan’ın Kahramanmaraş’a inşa ettiği Azerbaycan Mahallesi oldu.
Azerbaycan Mahallesi: Beton Değil, Kardeşlik Binası
Azerbaycan Devleti’nin inşa ettiği bu mahalle, sadece bir konut projesi değil; iki halk arasındaki kardeşliğin, ortak tarih bilincinin ve gönül bağının sembolüdür. Modern mimarisi, sosyal donatıları, iş yerleri ve yaşam alanlarıyla tam teşekküllü bu mahalle, adeta "bir devlet, iki millet" anlayışının şehirleşmiş halidir.
Her evin duvarında bir Azerbaycan ustasının emeği, her sokağın adımında bir Karabağ hatırası, her iş yerinin tabelasında Bakü’den selam var. Azerbaycan bu mahalleyi sadece Türk kardeşlerine değil, Türk milletinin hafızasına da bir not olarak inşa etti: "Zor gününüzde yalnız değilsiniz."
Ziyaretin Siyasi ve Stratejik Önemi
Cumhurbaşkanları Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev’in birlikte Maraş’a gelmeleri; sadece açılış için bir tören değil, aynı zamanda Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin ne kadar derin ve stratejik olduğunun da bir göstergesidir. Bu ziyaret, dünyaya verilen güçlü bir mesajdır:
"Biz yıkıldığımızda birlikte kalkarız. Sadece zaferde değil, acıda da beraberiz."
Kahramanmaraş: Yıkılan Şehir, Yükselen Umut
Maraş halkı, depremin ardından büyük bir direniş ve sabır gösterdi. Bu sabır ve çabayı taçlandıran en güzel gelişmelerden biri Azerbaycan Mahallesi oldu. Bu mahallede yükselecek çocuk sesleri, yaşanacak bayramlar, açılacak dükkânlar sadece bir yaşamın değil; yeniden doğuşun da sembolüdür.
Son Söz: Kardeşlik Sınır Tanımaz
Tarihte Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığını çok kez gördük. Bugün bir kez daha anlıyoruz ki; dostluk, sadece diplomatik imzalarla değil, betonun harcına karışan gözyaşı ve dualarla da yazılır.
19 Haziran’da Maraş’ta atılacak her adım, Türk dünyasının birliğine, gönül coğrafyamızın derinliğine bir işarettir. O mahalle, bir semt değil; bir yürek coğrafyasıdır.
Perşembe günü Toyumuz var Dostlar Davetlidir..
Hayırlı Günler Diliyorum