“Herkes Kabı Kadar Alır”
“Bilginin Ölçüsü Kap Kadar”
“Anlatmak Yetmez, Anlayacak Kulak Gerek”
“Tas mı, Leğen mi?”
Fizikçi İslam âlimlerinden biri, bir gün öğrencilerinin eline çeşitli büyüklükte kaplar vermiş. “Yağmur yağdığında bu kapları bahçeye koyun, içine dolan yağmur suyunu getirin,” demiş.
Yağmur yağmış, öğrenciler de verilen kaplarla suyu toplamış. Kimi bardak, kimi tas, kimi kova, kimi de leğen getirmiş.
Hoca, tek tek sormuş:
— Senin suyun niye az?
— Seninki niye çok?
Öğrenciler şaşırmış, kem küm etmiş, cevap verememiş.
Hoca gülümseyerek demiş ki:
“Evlatlarım, herkes kabının büyüklüğü kadar su taşır; tıpkı herkesin kabının büyüklüğü kadar bilgi taşıdığı gibi…” Biz size alacağınız kadar bilgi veriyoruz ! " der.
Dönelim bugüne…
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Şairler Tepesi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı düzenlediler. Şehrimizin kurum müdürleri de toplantıda hazır bulundu.
Vali Ünlüer, 2022’den 2025’e uzanan dönemi içeren dolu dolu bir sunum yaptı. Gerçekten çok kıymetli bilgiler paylaştı. Ardından Başkan Görgel, yaklaşık 18 aylık dönemi değerlendirerek belediyenin projelerini anlattı.
Toplantı güzeldi, doluydu, verimliydi… Lakin keşke bu buluşmalar yılda bir değil, ayda bir yapılsa. Her toplantıda bir tek konu işlense, bilgi hem daha kalıcı olur hem de zayi olmazdı. Çünkü ilmin faydalı olanı, paylaşılan ve özümsenendir.
Başkan Görgel toplantı sonunda “Basınla ayrıca bir araya geleceğim” dedi.
Sayın Başkan, bizim leğenimiz yok; tasımız var. Yani, alacağımız bilgi sınırlı!
O yüzden diyorum ki; her basın toplantısında tek bir konuyu anlatın, ikinci konuya geçmeyin.
Yoksa su sel olur akar gider; bizim kaplarımızda bir damla bile kalmaz. Yazık olur emeğinize, gayretinize…
Her kulun anlama, dinleme ölçüsü farklıdır.
Anlatan güzel de, anlayacak adam da gerek.
Bizden söylemesi…
Hayırlı günler diliyorum.