Hanefi Öksüz ve Gençler!

Hanefi Öksüz ve Gençler!

Hanefi Öksüz ve Gençler!

Sevgili Okurlarım,

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz, önceki gün yapılan meclis toplantısında bu dönem sonunda gerçekleştirilecek oda seçimlerinde yeniden aday olmayacağını ve yerini gençlere bırakacağını açıkladı.

TOBB henüz seçim takvimini açıklamadı. Ancak tahminimce Eylül ayı sonunda takvim netleşecek ve buna bağlı olarak Türkiye genelindeki sanayi odaları, ticaret odaları ve borsalar seçimlerini yaparak TOBB Genel Kurulu için Ankara’nın yolunu tutacak.

Mehmet Hanefi Öksüz ile Halil İbrahim Gümüşer, omuz omuza vererek Kipaş Holding ve bağlı şirketlerini kurdular. Kahramanmaraş’a, bölgemize ve Türkiye’ye yüzlerce yatırım kazandırdılar.

Kipaş Holding’de bugün genç kuşakların da yönetimde etkin rol aldığını görüyoruz. Hikmet Gümüşer, Halit Gümüşer, Nezihe Sinem Öksüz, Ahmet Öksüz, İrem Öksüz ve yönetimde yer almayan diğer genç aile bireyleri de alttan yetişerek sorumluluk üstlenmeye hazırlanıyor.

Kipaş Holding, 1984 yılında Mehmet Hanefi Öksüz ve Halil İbrahim Gümüşer tarafından kuruldu. Tekstil, çimento, kâğıt, enerji, lojistik ve eğitim sektörlerinde faaliyet gösteren holding, bugün ikinci ve üçüncü kuşak temsilcilerin de görev aldığı güçlü bir yapıya sahip. Hatta torunlar bile geleceğin yöneticileri olarak yetişiyor.

Gelelim sözün özüne…

Her ne kadar bugün Mehmet Hanefi Öksüz ve Halil İbrahim Gümüşer işin başında görünse de, Kipaş Holding’in yükünü artık gençler omuzlamaya başlamış durumda.

KMTSO Meclis üyeliğine yeniden aday olmayacağını açıklayan Mehmet Hanefi Öksüz’ün şu sözleri ise dikkat çekiciydi:

“Biz artık gençleri sahaya sürmeliyiz. Ağabeyleri olarak onları destekleriz. Gençler bizim geleceğimizdir. Ben gençlere güveniyorum. Onlar artık şirketlerin yönetiminde. KMTSO Meclisi’nde ve sivil toplum kuruluşlarında da gençler görev almalı. Allah’ın verdiği ömür boyunca gençlere destek olmaya devam edeceğiz ama bugün Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetiminde ve meclisinde gençler yer almalıdır.”

Bence son derece doğru bir noktaya temas etti.

Bakın, elimizde bir telefon var. Bizler telefon açıyor, gelen aramaya cevap veriyor, belki biraz da WhatsApp kullanmaya çalışıyoruz. Oysa bugünün gençleri aynı telefonun yüzlerce özelliğini etkin şekilde kullanabiliyor. Teknolojiye, dijital dünyaya ve yeni iş modellerine çok daha hâkimler.

Sayın Mehmet Hanefi Öksüz bu konuda yüzde bir milyon haklı. Artık bazı görevleri gençlere bırakmanın zamanı geldi. Elbette gençlerin de babalarının, dedelerinin ve ağabeylerinin tecrübelerinden faydalanmaları gerekir.

Çünkü bugünün gençleri bizim kuşağımızdan çok daha farklı düşünüyor; dünyaya, ekonomiye ve ticarete başka bir pencereden bakıyor.

Teşekkür borcumuz var

KMTSO’nun kuruluşundan bugüne kadar meclis üyeliği yapan, yönetim kurulu başkanlığı üstlenen, bu şehre hizmet eden herkese Kahramanmaraş adına teşekkür ediyorum.

Özellikle Mehmet Hanefi Öksüz’e, Türkiye sanayisine kazandırdığı yatırımlar ve verdiği hizmetler için şükranlarımı sunuyorum. Allah kendisine sağlıklı ve uzun ömürler versin.

Gaziantep’te SANKO Holding’in kurucularından Abdulkadir Konukoğlu da tıpkı Mehmet Hanefi Öksüz gibi aktif görevlerden geri çekildi. Tecrübesiyle yol göstermeye devam ediyor. Türkiye sanayisine kazandırdığı tesisler ve yatırımlar için ona da teşekkür etmek gerekir, Teşekkürler Konukoğlu ailesi , Sanko çalışanları !

Şimdi sıra gençlerde

KMTSO Meclis seçimlerinde artık görev gençlerin.

Bu işi yapabilecek yüzlerce genç sanayici ve iş insanı Kahramanmaraş’ta mevcut. Ben o gençlerden umutluyum.

Şehrimizin geleceğini, üretimini, ihracatını ve vizyonunu yeni kuşakların daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum.

Bugünlük bu kadar…

Aşure Gününüzü tebrik ediyor, hepinize sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.

Kalın sağlıcakla…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarlar Haberleri