Gül Ekibini Kurabilecek Mi?

Üç beş kişinin çalışması ile AK Parti’nin toparlanacak hali kalmadı. Bu sebeple M. Burak Gül başkanın işi çok zor. Vekiller “benim adamım” diyecek, belediye başkanları “benim adamım” diyecek, kırmızı çizgiler çizilecek olursa sonu vahim. Allah yardımcısı

Gül Ekibini Kurabilecek Mi?

AK Parti Kahramanmaraş’ta yüzde 78 oy alıyordu, kimi koyarsan o kazanıyordu; yönetimde Ali olmuş, Veli olmuş önemli değildi. Hatta il başkanı bile önemli değildi. Neticede vatandaş oyu veriyordu.

Bugün vatandaş dünkü gibi düşünmüyor, oy vermiyor; karşısında adam görmek istiyor. Baro Başkanı M. Burak Gül, dün akşam AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı olarak atandı. Muhammed Burak Gül, kongreye gidecek ve kendisiyle koşacak iyi bir ekip seçmesi gerekiyor. İyi bir yönetim kurulu, yürütme kurulu, başkan yardımcılarını seçmesi gerekiyor ki bunlar Kahramanmaraş’ta hatırı sayılır kişiler olmalı.

Geçmişte biz şunu gördük: Milletvekili il yönetimine bir kişi veriyordu veya iki üç kişi veriyordu, o verdiği kişi il başkanının sözünü dinlemediği gibi partiye bile gelmiyordu. Belediye Başkanı aynı şekilde il yönetimine kendi adamını yazdırıyordu, o il başkanının yönetimi hiçbir zaman olmuyordu.

AK Parti üç beş kişinin sırtında gidiyordu. Yönetimdeki 50 kişiyi bulana madalya vermek gerekiyordu. Yürütmede durum çok farklı değildi. Çok yakında belediye başkanlığı seçiminde çalışan 5 kişi geçmedi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı M. Burak Gül, yönetimini seçerken çalışacak kişilerden seçmesi gerekiyor. Ali’nin, Veli’nin adamı ile yola çıkarsa maça 2-0 yenik başlamış olur, bugünden söylüyorum. Perşembenin gelişi Çarşambadan belli demek zorunda kalırız.

AK Parti yönetimi Kahramanmaraş’ı temsil etmeli. Sanayiden bir esnaf baba adam, kuyumculardan sözü geçen baba bir adam, kapalı çarşıdan sözü geçen baba bir adam, odun ambarından sözü geçen baba bir adam, halden baba bir adam, tekstil sektöründen bir baba adam, boya kasar bölümünden bir adam, çarşı esnafından bir baba adam, dondurmacılardan bir baba adam, çelik mutfak eşyası sektöründen bir adam, sağlık sektöründen bir doktor, eğitim sektöründen biri; kısaca 50 kişilik yönetimde her meslek dalından sözü dinlenen bir baba adamı yönetime alırsa herkes gönüllü gelir ve AK Parti’yi kısa zamanda toparlar.

Yok, onun bunun adamı ile yola çıkarsa: vay haline demekten başka söz kalmıyor. Üç beş kişinin çalışması ile AK Parti’nin toparlanacak hali kalmadı. Bu sebeple M. Burak Gül başkanın işi çok zor. Vekiller “benim adamım” diyecek, belediye başkanları “benim adamım” diyecek, kırmızı çizgiler çizilecek olursa sonu vahim. Allah yardımcısı olsun diyorum.

Hayırlı olsun, dost acı söyler ama doğruyu söyler.

İyi günler.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yazarlar Haberleri