Gönül Dostları buluşması
Gönül dostluğu; gönül bağından bir ses vermenin yürekten bir muhabbetin yansımasının en güzel numunesini fiiliyatla buluşturur.
İşte Elbistanlılar buluşması bu manada bir birliktelik ve vefa yüklü gönüllerin buluşmasıdır.
Asrın felaketi diye tanımlanan 6 Şubat depreminde de Elbistanlı aynı ruh bütünlüğüyle aynı gün yardım konvoylarıyla yollara revan olmuştur.
Tabii yardım için ülke ayağa kalkmış bütün şehirler deprem bölgelerine yardımcı olmak için seferber olmuştur.
Bu birlik ve beraberlik dünyaya aziz Türk milletinin yeri geldiğinde nasıl yekvücut, tek yumruk olduğunu göstermiştir. Allahü teâla bir daha o acı günleri yaşatmasın.
Elbistanlı gönül dostlarının 6 Şubat deprem sonrası ilk buluşması 22 Mart’ta Beyoğlu Öğretmen evinde iftar programı ile bir araya gelindi. Bir önceki buluşma nasip olmamıştı şükür bu buluşmaya iştirak etmek nasip oldu.
Dostlarla buluşmak hatıraları yâd etmek hasretle kucaklaşmak, tebessümle dostları temaşa etmek ayrı bir bağ muhabbetin saf hali değil midir?
İftar öncesi aşr-ı şerif okunması, iftar sonrası duâ görüş ve fikirler beyan edildi. Öyle kavi bir muhabbet ortamı ki, “ Dostlar Meclisi” muhabbetin dem’inde bir buluşma sağlanmıştır. Kahramanmaraş dernekleri Federasyon Başkanı Uğur Yinanç “ birlikteliğimiz her zaman güzelliklere yol almış bu güzel buluşmalarımızı daha sık yaparak memleketimiz için daha güzel neler yapılır hesabını yapmalıyız depremin yaralarını sarmada, daha güzel günler için ne yapabiliriz el birliği ile hizmetlerimizin devamını sağlayacağız.
Bunu başaracağız Rabbim azze ve celle birliğimizi daim eylesin” Elbistan kadim bir şehir, köklü bir medeniyetin barındığı beylikler diyarı tarih kokan bir şehirdir.
İstanbul’da ki, gönül dostları buluşmasına Eskişehir’den gelerek iştirak eden Profesör Dr Nedim Ünal öyle bir Elbistan sevdalısı ki diyor ki; “Elbistan’a giderken Kayseri /Pınarbaşı’ndan dönerken Elbistan levhasını görünce yüreğimin daha hızlı ve heyecanlı attığını hissediyorum.
Birkaç gün sonra bu duruluyor.”Kadim şehir Elbistanlıda bir sevda vardır tarihinde başkentlik yapmış bir şehir. Profesör Nedim Ünal “Elbistan’ın yüz yıl boyunca Dulkadiroğlu beyliğine başşehirlik yapmış.
Antep, Maraş, Malatya, Halep’inde bağlı olduğu köklü medeniyetin kök saldığı tarihinin kadim bir şehridir. Elbistan Anadolu da beylikler döneminde başşehir olup ta vilayet yapılmayan iki şehirden birisi diğeri Artuk Oğullarının başşehri Ahlat, bugün Vilayetten daha önemli bir yer haline getirildi.”
Elbistanlılar “Gönül Dostları” toplantısı her zaman birlik ruhuyla doğup büyüdüğü memleketi ve insanlık için neler yapabiliriz hesabını yapan meşveret buluşmasıdır.
Gönül Dostları buluşmasının Şeref konuğu Eskişehir Türk Ocağı Başkanlığı görevini de ifa eden Profesör Dr Nedim Ünal farklı bir bakış açısını dile getirdi.” Bana göre şehirler belediyelere bırakılmayacak kadar hayati önemi haiz unsurlardır ama bu da bir vakıadır.
Ancak o takdirde şehrimiz sahiden şehre, şehirlimiz sahiden şehirliye benzerse, şehirli kültürünün ne olduğunu anlamaya ve yaşamaya başlarsa Elbistan da o zaman vilayet olmayı hak eder.
Şehir bir hayli nüfusun yığıldığı yerler değil, bunun farkına varan, yaşayan, hak eden insanların yaşadığı yerlerdir.” Ünal; deprem bölgelerinin yeni yöneticilerine de seslenerek yeni bir ruhla dikey yapılanmadan vazgeçilerek yatay mimariyle, ferah yol ve meydanları, kimlikli mimari eserleriyle yepyeni bir şehir kurma imkânı ortaya çıktı. Ümit edilir ki, Yeni mahalli yöneticiler bunu fark eder ve şehri buna göre tanzim ederler.
Yerel seçimlere günler, saatler kaldı. Seçilecek yeni Başkanların hassaten deprem bölgelerinin geçmişten ders alarak, günün analizini iyi okuyup yarınlara bir eser bırakma ruh bütünlüğüyle çalışmaları temennimizdir.
Muhabbetlerimle…