Göksun Güzelleşiyor !

Göksun Güzelleşiyor !     Dün Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesine çok kısa bir ziyaret yaptık..     Çat kapı ziyaretimizde Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ile bir kahve içimi sohbet ettik..    ...

Göksun Güzelleşiyor !

     Dün Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesine çok kısa bir ziyaret yaptık..

     Çat kapı ziyaretimizde Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ile bir kahve içimi sohbet ettik..

     Beni heyecanlandıran projelere imza attığını gördüm..

     Gazeteci dostlar: İsmail Koyuncu, Halil Hınaz ile sabah çay molasını Göksun Belediyesi Basın Yayın Müdürü Nurettin Dal beyin yanında aldık..

     Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın , yuva kurmak üzere belediye müracaat eden iki gencin evilik temelini attıktan sonra : bizimle zaman sınırlı olduğu için kısa bir kahve molası verdi..

     İlk bölümünü Göksun Belediyesi önünde yaptığı Göksu çayının ıslah projesi ki 10 km. bisiklet yolu, karşı tarafında ise otomobil yolu, yol boyunca kamelya – oturma gurupları ve piknik alanı olarak düzenleme projesini bitirmek üzere ..

     Öyle sanıyorum: Yapay bentlerle göl oluşması ve içine atılacak balık türleri ile çocukların sevgilisi olacak olan kanal boyu İstanbul Kanalı kadar önemli..

     KANAL GÖKSUN

     Belediyenin ön kısmında yapılan bölümü gördüm, suyun gözünden Göksun çıkışına kadar hazırlanan projeyi inceledim, doğrusu Kanal İstanbul kadar önemli ve Göksun ilçemiz için.. hayırlı olsun diyelim..

     KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

     İmar Planları yapılan Göksun ilçemizde , eski ve çürük evler yıkılarak yatay mimariye göre yeni bir şehir kurulması için kentsel dönüşüm başlıyor..

     A TİPİ MESİRE ALANI

     Göksun İlçe Merkezi ile Alparslan Türkeş Mesire Alanı arasında kalan ve Göksun’a hakim Selbi Dağında Mesire Alanı yapmak üzere Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol yaparak  470 dönüm alanda A Tipi Mesire Alanı inşa ederek hizmete sunmayı planlayan Başkan Aydın, güzel projelere imza atmaya hazırlanıyor..

     Arsa üreterek: Yayla evi yapmak isteyenlere veren Başkan Hüseyin Coşkun Aydın, bir yandan da yeni projeler üretiyor..

     Başta söyledim ya kısa ziyaretimizde : öğrendiklerimiz..

     İŞ MERKEZİ

      İlçe Tarım Müdürlüğü ile İlçe Özel İdare binalarının bulunduğu alana içerisinde kapalı otoparkı, mağaza, büro ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın istifade edebileceği mekanlar ile kafeterya bulunan iş merkezi inşa ederek Göksun esnafının hizmetine verilecek..

      GÜNEY ÇEVREYOLU

       İlçemizin Kayseri girişinde yer alan Sanayi Kavşağını, Kahramanmaraş girişinde yer alan Öşüngele Kavşağına bağlayan Kırım Caddesi, Hayvan Borsası, Taşoluk Kavşağı ve Çardak Bulvarını içine alan Güney Çevre Yolunu yapılması projesi hazır..

      AÇIK VE KAPALI OTOPARK

       İlçe merkezimizde başta ana cadde güzergahları olmak üzere ihtiyaç duyulan bölgelerde açık, yeni inşa edeceğimiz binaların altında ise kapalı otoparklar inşa edilerek otopark sorunun çözmek istiyoruz.. diye ve çalışmalar başlamış..

      YAYLA KENT

       Doğal güzellikleri ve yaylaları ile Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde, Karacaoğlan’ın şiirlerinde kendine yer bulan Göksun'un yaylalarını ve tabiatının güzelliğini turizme kazandırmak amacıyla Yayla Kent projesini hazırlanıyor..

      ACI SU İÇMESİ

      Ekinözü içmelerine halef :  İlçe merkezine 28 kilometre, Büyükkızılcık Mahallemize 4 kilometre mesafede bulunan ve yapılan tahlile göre başta böbrek taşlarının düşürülmesi olmak üzere, anemi (kan zayıflığı), şeker hastalığı ve cilt hastalıkları gibi birçok hastalığa şifa olan acı su içmesini sağlık turizmine kazandıracağız.

       Büyükkızılcık acı suyu şu anda vatandaşlar tarafından kullanılıyor ama yeterli tesis yok..

       TARİHİ MİRASIN KORUNMASI

       Bilinen tarihi Asur ve Hititlere kadar dayanan ilçemizin binlerce yıl öncesinden kalan Villa Rustika, Kızıl Kale, Hamam Gözü, Kaleboynu Manastırı gibi tarihi ve kültürel kalıntılarını korumaya alarak turizme kazandırmayı, yayla, içmece sağlık turizmi ile birleşmesi ile Göksun cazibe merkezi olacak ..

      Göksun dan bugünlük bu kadar

      İyi günler

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarlar Haberleri