Derin Devlet mi? Dünya Düzeni mi?

Olayın iki yüzü var: Birincisi, seçilen belediye başkanları, meclis üyeleri, partilerin il ve ilçe yönetimleri ve milletvekillerinin doğru olmayan kişilerden seçilmesi. Mahalli seçimlerde ise makas aralığının fazlasıyla açıldığına hepimiz şahit olduk.

Derin Devlet mi? Dünya Düzeni mi?

Dünkü köşe yazımda doğudan ve batıdan dünya devletlerinden örnekler verdim. Genç kuşak, seçimleri umursamıyor ve ülkenin geleceğini düşünmüyor; laylaylom bir hayat tarzını seçiyor. Seçimlere katılım oranı dünyada her geçen gün azalıyor, dedim. (Dünkü yazımı okuyun)

Türkiye’de ise seçimlere katılım oranı giderek düşüyor. Özellikle mahalli seçimlerde bunu açıkça gördük ve yaşadık.

Olayın iki yüzü var: Birincisi, seçilen belediye başkanları, meclis üyeleri, partilerin il ve ilçe yönetimleri ve milletvekillerinin doğru olmayan kişilerden seçilmesi. Mahalli seçimlerde ise makas aralığının fazlasıyla açıldığına hepimiz şahit olduk.

Ak Parti, halkın istediği değil, kendi istediği kişilerle seçime gitmesiyle kan kaybetmeye başladı. İlk sinyali vekil seçiminde verdi. Kahramanmaraş’ta Mehmet Fatih Erkoç, Osman Okumuş, Mehmet Gürbüz, Mehmet Fatih Güven, Hanefi Mahçiçek gibi önemli isimler belediyelerde siyasetin dışına itildi.

Güngöstermez’in yıkım siyaseti: Kahramanmaraş’ı yıkarken, 6 Şubat depremleri üzerine tuz biber oldu. Güngöstermez’in yıktığı sağlam stadyum nedeniyle bugün sahamız yok, yıktığı özel idare binası nedeniyle oturacak yerimiz yok. Tabanın sesine kulak vermeyen Ak Parti, en büyük kaybını böylece yaşadı.

Ak Parti, “Biz nerede hata yaptık?” dedi mi? Maalesef demedi. Bugün, yani 15 Eylül 2024 Pazar günü seçim olsa, Ak Parti Kahramanmaraş’ta bir tane belediye kazanamaz.

Gurur ve kibir abidesi olan bu vekillerle seçime girse, bir tek vekil bile çıkaramaz. Yazık, reis bunu hak etmediğini düşünüyorum. Ama reis de vekil adaylarını belirleyen, belediye başkan adaylarını belirleyenlere hesap sormadı!

Görev verilen ve teşkilatını kurması istenen Ak Parti İl Başkanı Burak Gül, arzu ettiği yönetimi kuramazsa 2028’de Ak Parti yok. Var diyen varsa yazımı saklasın, o zaman görüşelim.

Ak Parti İl Başkanı Burak Gül ve yönetimi, ilçe başkanı ve yönetimi halkı kucaklayan bir yönetim olursa iş değişebilir. Yok, “senin adamın, benim adamım” derlerse yazık olur ülkeye!

Bugün olmuş: Güngöstermez’e, Cafer ve Tekin’e paralel olarak Okay’a tepkiler devam ediyor. Seçim kaybedildi ama öfke dinmedi!

Yüzde 78 oy alan Ak Parti, Onikişubat ve Dulkadiroğlu’nda yüzde 83 oy alan Ak Parti bu hale nasıl düştü? Derin devlet mi, yeni dünya düzeni mi bu hale getirdi?

Milletvekillerinin adaylığında belirlenmesi, yanlış adaylarla belediye seçimlerine gidilmesi, toplumda karşılığı olmayan kişilerin belediye meclis üyesi yapılması sonucu Ak Parti’ye öfke ve kızgınlık halen devam ediyor.

Ailesi pişkin pişkin, “Narin’in ölümünden dış güçler sorumlu” diyor. Ben de diyorum ki Ak Parti olarak Kahramanmaraş’ın bu hale gelmesinden dış güçler sorumlu. Bir suçlu gerekti, onu da bulduk: dış güçler!

Ak Parti her gün eriyor. Bunu bir yiğit çıkıp Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a söyleme cesaretini gösterebilir mi? Gerçekleri anlatacak bir yiğit var mı?

Hartlap Güreşlerinde buluşmak üzere, iyi günler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarlar Haberleri