Bizde Hiç Suç Yok mu ?

Bizde Hiç Suç Yok mu ?Basın ve İnternet yasası hazırlanmaya başladığı günden bugüne kadar ben hep Gazeteci meslektaşlarımıza şunu söyledim: " Gelin oturup konuşalım, birlik olalım " dedim..Sakalımız olmadığı için sözümüz...

Bizde Hiç Suç Yok mu ?
Basın ve İnternet yasası hazırlanmaya başladığı günden bugüne kadar ben hep Gazeteci meslektaşlarımıza şunu söyledim: " Gelin oturup konuşalım, birlik olalım " dedim..
Sakalımız olmadığı için sözümüz dinlenmedi..
Yönetmenlik kanunların üzerinde olamaz, Kanun şemsiyesi altında kanuna aykırı olmayan düzenleme yapılır ama yönetmelik kanun iptal edemez ben hep bunu anlattım..
Suç kanunda mı ? bizde mi ? : Kahramanmaraş gibi bir ilde 7 ayrı gazeteciler derneği olursa mantar gibi gazeteci türemeye başlar..
sayın Basın İlan Kurumu Genel Müdür Cavit Erkılınç, mevzuata ilişkin koşulları yerine getiren internet haber sitelerinin daha başarılı olmayı hedeflemelerinin tercih değil zorunluluk olduğunu hatırlatarak, resmi ilan akışının sürekliliğinin ancak elde edilen kazanımın devam etmesi ile mümkün olacağını vurguladı.
Bu bize şunu diyor: Herkes kanun ve yönetmeliklere uyacak ? , uyan uyar uymayan , mesleğin dışında kalır.
Bu yasayı eleştiriyoruz ama bizde hiç suç yok mu ?
Sayın Basın İlan Kurumu Genel Müdür Cavit Erkılınç bizlere soruyor !..
“Bu örnektekilere gazeteci veya basın diyebilir miyiz?”
Bazı gazetecilerin etik dışı tavırlarla kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalıştıklarını belirten Genel Müdür Erkılınç, internet sitesi sahibi bir gazetecinin, belediyelerden aldığı reklamları kurduğu derneğe üye internet sitelerinde ücretsiz yayımlatarak bu reklam üzerinden kendi sitesine haksız trafik sağladığını, aynı gazetecinin tüm bunların üzerine bir de ‘internet sitelerinin hakkını savunmak üzere gerekirse Basın İlan Kurumu önünde eylem yapacağım’ şeklinde sorumsuzca açıklamalar yaptığını kaydetti.
İllerden birinde bazı internet haber sitelerinin ‘kamuya ait ilan ve reklamlar Kurum üzerinden geçmeli’ denildiğinde ortalığı ayağa kaldırdığını söyleyen Erkılınç, bahsi geçen internet haber siteleri incelendiğinde sahiplik yapılarının ilginçliğine vurgu yaparak, şu bilgileri aktardı:
“Bir tanesi tıp fakültesinde güvenlik görevlisi, üç tanesi düğün ve açılış organizasyonları yapıyor, bir tanesi orman bölge müdürlüğünde kadrolu işçi, bir tanesi yurt dışından öğrenci olarak gelmiş gündelik işlerde çalışıyor, bir tanesi belediyenin basın biriminde görevli, bir tanesi işten atıldığı belediyeyle uğraşmak için haber sitesi kurmuş, bir tanesi gerçekte sürücü kursu işletiyor, 20’ye yakını sadece reklam gireceği zaman siteyi aktif veya güncel hale getiriyor, 10’a yakın site sahibi gerçekte başka gazetelerin asgari kadrosunda bulunuyor.”
Bir köşe yazısının “Anadolu basını yok oluyor” şeklinde birçok gazete ve internet sitesinde haberleştirildiğini belirten Erkılınç, “Bu yazının yayımlandığı gazetenin o günkü nüshasında 22 haber ve 1 köşe yazısı var. Ve bunlardan sadece 5 tanesi gazetenin çıktığı şehre ait yerel haber. Komşu ilin haber sayısı kendi ilinden daha fazla. Gazetedeki 7 haber internetten, bir o kadar haber de komşu şehrin gazetesinden alınıp basılmış. Sonra ne diyorlar, gazete çıkardık. Soruyorum size; gazeteci dediğimiz, Anadolu basını dediğiniz bu mu?” diye sordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarlar Haberleri