Bayram Sevinci

Bayram Sevinci    Ramazan Bayramına 10 gün veya 15 gün kala , evde hamur yoğurulur, fırında çörek yapılır, komşulara nüfusu sayısı kadar dağıtılırdı..    Sevgili okurlarım söze şöyle gireyim:...

Bayram Sevinci

    Ramazan Bayramına 10 gün veya 15 gün kala , evde hamur yoğurulur, fırında çörek yapılır, komşulara nüfusu sayısı kadar dağıtılırdı..

    Sevgili okurlarım söze şöyle gireyim: kimi dereyağılı , kimi Zeytin yağılı , kimi margarinli çörek yapmak için hamur evde yoğrulurdu..

    İçine çökelik, peynir koyan da olurdu..

    Fırıncı sadece pişirim yapar: çörek açma işi komşuların imece ile bir birine yardımı ile çörek sahipleri tarafından yapılır..

    Pişen çörek zembillere dolarak eve getirilirdi..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarlar Haberleri