Arap Baharı , Müslüman Avı !

Bizlerde dönen oyunları : Arap Baharı , Müslüman Avı ! Görmek için ne olur yakın 200 yıllık tarihi ve bölge olaylarını yakından bir okumanızı tavsiye ediyorum..

Arap Baharı , Müslüman Avı !

Bugün İsrail, Lübnan da , Suriye , Irak , İran, Yemen ve Mısır da oynanan oyunu görmek için : 1890 dan bugüne yakın tarihimizi iyi okumamız gerekiyor..

Raif Karadağ, dünya petrollerinin şifrelerini otuz yıl süren titiz araştırmalarıyla ortaya koymuş hatta petrol için insafsızca kan akıtan ülkeler Petrol Fırtınası kitabında çok güzel okumuş anlatmış olmak gerekiyor..

Biraz daha geriye gidersek : Osmanlı İmparatorluğunu yıkmak için : 1700’lü yıllarda İstanbul’a gelen ve orada çeşidli islâmi ilimleri ve lîsanları öğrenen İngiliz casusu Hempher’in, İslâm dünyâsını ve müslimânları parçalamak için yaptığı casusluk faaliyetlerini ve vehhâbîliği nasıl kurduğunu anlattığı hatıratının tercümesini içeren kitabı iyi okumak gerek..

İngiltere : Bölgede Arap Baharı oyunu anlaya bilmek için ABD ile birlikte yaptığı 200 yıllık planı iyi anlamak gerekir..

Şerîf Hüseyin’in başlattığı isyan, dönemin şartları ve takip eden yıllarda doğrudan ilgili pek çok çevrenin siyasî-ideolojik tutumuna bağlı olarak farklı şekillerde yorumlanmıştır.

O da Arap Baharı diyordu.. Osmanlı Parçalandı..

Şerîf Hüseyin, İngilizler’le pazarlığında 100.000’i aşkın bir kuvvet toplayabileceğinden söz etmiş olsa da İngilizler’in muazzam para ve lojistik desteklerine rağmen Osmanlılar’a karşı savaşmak için ancak 4-5000 civarında silâhlı bir güç oluşturabildiği, sonra kendi sonunu hazırladığını iyi okuyarak Arap Baharının ne zaman başladığına bakmak gerekir..

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'in yeni dönem açılış konuşmasında, İsrail yönetimini hedef aldı ve "İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın bu açıklaması ile İsrail'in uğruna acımasızca masumu katlettiği Arz-ı mevud meselesi gündeme geldi. Vadedilmiş topraklar olarak ele aldıkları haritada hangi ülkelerin ve şehirlerin yer aldığı merak konusu oldu.

Arz-ı mevud meselesi Vadedilmiş topraklar

Türkiye den Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş Osmaniye, Hayat, Diyarbakır, Van, Ağrı , Malatya, Bingöl, Elazığ, İran dan Irak Sınırı boyunca tüm şehirleri, Irak damamı, Suriye tamamı, Ürdün tamamı, Sudi Arabistan büyük Bölümü Mısır tamamı içine alan Haritayı İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu gösteriyor..

Türkiye Cumhuriyeti Devleti : Büyük Devlet, Milleti savaşçı vatanı için canını verecek bir millet, Osmanlı torunu , Netanyahu Türk tokatı yemediği için tadını bilmiyor..

Türkiye den bir çakıl taşı bile alamaz: Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendi hava savunma sistemini kurmak üzere, yerli milli İHA, SİHA, uçağını yapan bir ülke, 1974 Kıbrıs harekatında canını hiçe sayarak uçağı ile geminin pacasından içine giren Kahraman Şehit Pilotlarımızı unuttular galiba..

Türk Milleti Araplara benzemez, Bir karış toprak değil bir çakıl taşını bile alamayacağını İsrail iyi bilmesi gerekir..

Bizlerde dönen oyunları : Arap Baharı , Müslüman Avı ! Görmek için ne olur yakın 200 yıllık tarihi ve bölge olaylarını yakından bir okumanızı tavsiye ediyorum..

Bugün 4 Eylül 2024 Cuma , Herkesin Cumasını tebrik ediyorum

İyi Günler

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yazarlar Haberleri