Aile Hekimleri 3 Gün İş Bıraktı !

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Diyekli, yönetim kurulu ile bugün basın toplantısı yaparak üç gün iş bıraktılarını açıkladı.

Aile Hekimleri 3 Gün İş Bıraktı !

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Diyekli, yönetim kurulu ile bugün basın toplantısı yaparak üç gün iş bıraktılarını açıkladı.

Akdo Saray ‘da saat 09 30 Aile hekimleri, 5-6-7 Kasım tarihlerinde, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklerin geri çekilmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talepleriyle iş bırakma eylemi yaptılar..

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Tiyekli : “ 1 Kasım itibarıyla Aile Hekimliği performans ve ödeme yönetmeliği yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik birinci basamak sağlık hizmetlerini ve koruyucu hekimlik uygulamalarını güçlendirecek yapısal düzenlemeler yerine ödemeler üzerinden değişiklikler yapılmasını hedefleyerek Sağlık Bakanlığı sorunların büyüklüğünü kavrayamamış olduğunu göstermektedir” diye ifade etti.

Dr. Tiyekli : Hastalara ve koruyucu hekimlik uygulamalarına yeterli zaman ayrılabilmesine fırsat vermemektedir. Kendi içinde taşıdığı çelişkili uygulamalar ile hekimler ile hastaları karşı karşıya getirerek şiddete zemin oluşturmaktadır. Belli ilaç gruplarının reçetelendirilmesine ve sevkleri sınırlandırarak hekim bağımsızlığına müdahale edilmektedir.

Karmaşık hesaplamalar ile ulaşılması mümkün olmayan ulaşılsa bile halk sağlığı için faydasız performans kriterleri içermektedir. Yapılan işlemin kalitesine değil sayısına değer verilmektedir. Hekimlerin ve sağlık emekçilerinin iş ve gelir güvencesini ortadan kaldırmaktadır. Aile Sağlığı Merkezlerinde mevcut ebe ve hemşire eksikliğini gidermek şöyle dursun ordan istifalar ile pek çok birimin geçici görevlendirmeler ile hizmete devam etmek zorunda kalmasına yol açmaktadır.”

Arı kesici yazma, şu ilacı yazma, bunu yazma uygulaması ile aile hekimlerinin elinin kolunu bağlandığını filen saf dışı bırakldığını ifade eden Dr. Lütfi Tiyekli

“Biz aşağıda sayacağımız taleplerimizin yerine getirilmesini istiyoruz. Kurumsal bir hizmet olan 1. Basamak sağlık hizmetlerinin fiziki ve tıbbı donanımını ve aile sağlığı merkezleri kamu tarafından sağlanmalıdır. Halkımıza nitelikli bir hizmet sunabilmemiz için yeterli zaman ve olanak sağlanmalıdır. Kadrolu ve güvenceli istihdam modeli hedeflenmelidir. Koruyucu hekimlik uygulaması desteklenmeli ve geliştirilmelidir.

Güvenceli bir şekilde çalıştırılan emekçiler kadroya geçirilmelidir. Aile hekimlerine ve tüm sağlık emekçilerine emekliye yansıyacak tek kalemde oluşan insanca yaşamaya yetecek düzeyde maaş ödenmelidir. İzin kullananlardan hastalandıklarında çocuğu olduğunda ailelerinden biri öldüğünde maaşta kesinti olmamalıdır. Gelir katkısı % 20’Wi geçmeyecek ve yapılan hizmetin niteliğini ödüllendiren bir performans uygulamasına geçilmelidir.”

Kahramanmaraş Tabip odası başkanı Dr. Lütfi Tiyekli basın mensuplarını sorularını da cevaplayarak : “ Yenidoğan çetesi” soruşturması sonuna kadar gidilmelidir.. arkasında kim varsa gün yüzüne çıkmalıdır,” diye sözlerini tamamladı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Haberleri