Gediz Güveci’nin Ünü Kütahya Sınırlarını Aştı

Gediz Güveci’nin Ünü Kütahya Sınırlarını Aştı
Kütahya'nın Gediz ilçesine özgü, erkeç etinden yapılan ve coğrafi işaretle koruma altına alınan "Gediz güveci" lezzetiyle adından söz ettiriyor.

Gediz Güveci’nin Ünü Kütahya Sınırlarını Aştı

Kütahya'nın Gediz ilçesine özgü, erkeç etinden yapılan ve coğrafi işaretle koruma altına alınan "Gediz güveci" lezzetiyle adından söz ettiriyor.

İlçedeki yaylalarda beslenen ve "erkeç" adı verilen kısırlaştırılmış erkek keçi (teke) etinden yapılan güveç, ilçenin geleneksel damak tatları arasında yer alıyor. Toprak kaplara yerleştirilen etin odun ateşinde 6-7 saat pişirilmesiyle eşsiz bir lezzete kavuşan güveç, sofralara servis ediliyor.

Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, güvecin kendilerine atalarından miras kalan bir lezzet olduğunu söyledi. Akel, Gediz güvecinin gelecek nesillere aktarılması için bu lezzetin Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) coğrafi işaretle koruma altına alındığını belirtti..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri