İznik Çevre Yolu İle 15 Dakikalık Yol 4 Dakikaya İndi

Bakan Uraloğlu, “Yolumuz kapsamında; 5 adet farklı seviyeli kavşak, 29 metrelik çift köprü, 9 altgeçit ve 4 adet tarımsal altgeçit köprüsü inşa ettik.” dedi.

İznik Çevre Yolu İle 15 Dakikalık Yol 4 Dakikaya İndi

İZNİK / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İznik Çevre Yolu’nun açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmada, ilçenin ulaşım altyapısının güçlenmesi için 7,3 kilometre uzunluğundaki İznik Çevre Yolu Projesi’ni hayata geçirdiklerini bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Yolumuz kapsamında; 5 adet farklı seviyeli kavşak, 29 metrelik çift köprü, 9 altgeçit ve 4 adet tarımsal altgeçit köprüsü inşa ettik.” dedi.

Şehir merkezindeki hem şehir içi hem de transit trafiğe hizmet veren tek yol üzerindeki yoğunluğu rahatlatarak İznik şehir geçişini, çevre yolu ile 4 dakikaya düşürdüklerini kaydeden Uraloğlu, “Çevre yolumuz ile yıllık toplam 247 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 410 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İznik Çevre Yolu’nun açılış törenini gerçekleştirdi. Bakan Uraloğlu, ekonomik büyümenin birincil şartının güçlü bir ulaşım altyapısı olduğunu ifade ederek, “Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın yol medeniyettir şiarıyla başlattığı ulaştırma hamleleriyle de ülkemize çağ atlattık. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuzu rehber edinerek, yarının ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak adımları, ülkemizin dört bir köşesinde atmaya devam ediyoruz.” dedi.

“Her Yeni Yol, Köprü ve Tünel İle Üretim, Ticaret, Kültür ve Turizm Faaliyetlerini Canlandırdık”

Bakan Uraloğlu, gerçekleştirdikleri yatırımların toplumsal refahın yükseltilmesinde önemli kilometre taşlarından biri olduğunun bilinciyle hareket ederek Türkiye’yi baştanbaşa yüksek standartlı yol ağıyla kuşattıklarını ifade etti. Uraloğlu, “2002 yılında toplam araç sayımız yaklaşık 8,5 milyon ve bölünmüş yol uzunluğumuz 6 bin 101 kilometre iken ortalama seyahat süremiz saatte 40 kilometreydi.

Bugün araç sayımız 30 milyona ulaşmasına rağmen ortalama seyahat hızımız yaklaşık 90 kilometreye çıkmış durumda. Bunu bölünmüş yol uzunluğumuzu 29 bin 500 kilometrenin üzerine çıkararak sağladık. Hayata geçirdiğimiz her yeni yol, köprü ve tünel ile üretim, ticaret, kültür ve turizm faaliyetlerini canlandırdık, yeni istihdam alanlarının oluşmasına vesile olduk.” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Kurum Haberleri