İstiklal Madalyası Şehre Verildi: 101. Yıl Gururu

KMTSO Meclis Üyesi ve Kar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Karcıoğlu, söz konusu madalyanın bireylere değil, topyekûn şehre verilmiş büyük bir onur olduğunu vurguladı.

İstiklal Madalyası Şehre Verildi: 101. Yıl Gururu

HABER: Mehmet Mücahit Doğan

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 101. yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan KMTSO Meclis Üyesi ve Kar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Karcıoğlu, söz konusu madalyanın bireylere değil, topyekûn şehre verilmiş büyük bir onur olduğunu vurguladı.

Karcıoğlu, 12 Şubat 1920’de elde edilen zaferin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Kahramanmaraş’a tevcih edilen İstiklal Madalyası’nın, bağımsızlık uğruna verilen eşsiz mücadelenin en güçlü sembollerinden biri olduğunu ifade etti. Her yıl 5 Nisan’da “Madalya ve Kardeşlik Günü” olarak kutlanan bu anlamlı tarihin, şehrin birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirdiğini belirtti.

“Bağımsızlık Mücadelesinin Kıvılcımı Bu Şehirde Yandı”

Kahramanmaraş’ın Milli Mücadele’deki rolüne dikkat çeken Karcıoğlu, şehrin yalnızca kendi kaderini tayin etmekle kalmadığını, Anadolu genelinde bağımsızlık mücadelesine ilham verdiğini söyledi.

Sütçü İmam’ın attığı ilk kurşunla başlayan direnişin, kısa sürede milletin ortak mücadelesine dönüştüğünü dile getiren Karcıoğlu, “Kadınından gencine, yaşlısından çocuğuna kadar herkesin katıldığı bu mücadele; iman, cesaret ve vatan sevgisiyle yazılmış bir kahramanlık destanıdır” dedi.

“Bu Madalya, Milletin Onurunun Tescilidir”

İstiklal Madalyası’nın, esareti reddeden bir milletin kararlılığının simgesi olduğunu ifade eden Karcıoğlu, “Bu madalya; aziz ecdadımızın fedakârlığının, sarsılmaz iradesinin ve birlik ruhunun ebedi bir nişanesidir” diye konuştu.

“Bu Gurur Hepimizin”

Açıklamasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Karcıoğlu, ecdattan devralınan mirasa sahip çıkmanın önemine dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Bugün bizlere düşen en büyük görev; bu kutlu mirası korumak ve geleceğe taşımaktır. Kahramanmaraş’ımızı her alanda daha güçlü, daha dirençli ve daha müreffeh bir şehir haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı yıl dönümünde başta milli mücadelemizin kahramanları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. Kahramanmaraş’ımızın İstiklal Madalyası ile onurlandırılışının 101. yıl dönümü kutlu olsun. Bu gurur hepimizin, bu onur tüm milletimizindir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri