Durmuş Karcıoğlu: “kahramanmaraşlıların Çete Bayramı’nı Gönülden Kutluyorum”
KMTSO Meclis Üyesi ve Kar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Karcıoğlu, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Karcıoğlu, 12 Şubat’ın yalnızca bir kurtuluş günü değil, aynı zamanda bir milletin hürriyet iradesinin sembolü olduğunu vurguladı.
Kahramanmaraş’ın 12 Şubat 1920’de yazdığı destanın, inanç ve kararlılıkla kazanılmış bir zafer olduğunu belirten Karcıoğlu, “Bu anlamlı gün, ‘Hür yaşadım, hür yaşarım’ diyerek esareti reddeden bir şehrin, cesareti ve sarsılmaz iradesiyle tarihe kazınmış onurlu duruşunun adıdır” dedi.
Maraş’ta yakılan bağımsızlık ateşinin yalnızca bir şehrin değil, tüm milletin kaderini aydınlattığını ifade eden Karcıoğlu, “Bu direniş, silahın değil imanın; gücün değil kararlılığın zaferidir. Sütçü İmam’dan Arslan Bey’e, Senem Ayşe’den nice isimsiz kahramanlara uzanan bu şanlı mücadele, şehrimize ‘Kahraman’ unvanını kazandıran ruhun en güçlü göstergesidir” diye konuştu.
“6 Şubat’ta da Aynı Ruhla Ayağa Kalktık”
Mesajında 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlere de değinen Karcıoğlu, Kahramanmaraş’ın tarih boyunca ağır imtihanlardan geçtiğini belirtti. Depremlerin şehri derinden yaraladığını ancak milletin birlik ve beraberlik ruhuyla yeniden ayağa kalktığını ifade eden Karcıoğlu, şunları kaydetti:
“6 Şubat’ta yaşadığımız asrın felaketi, binlerce canımızı aramızdan aldı, nice yuvayı enkaz altında bıraktı. Ancak bu şehir, 106 yıl önce olduğu gibi en zor anlarda dahi umudunu kaybetmedi. Devletimizin tüm imkânları seferber edilerek başlatılan ihya ve inşa süreci, millet–devlet dayanışmasının en somut örneği olmuştur.”
Eğitimden sağlığa, ulaşımdan kamu hizmetlerine kadar her alanda daha dirençli ve güvenli yapıların yükseldiğini belirten Karcıoğlu, Kahramanmaraş’ın geçmişinden aldığı güçle geleceğini kararlılıkla inşa ettiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bakanlar, milletvekilleri ve yerel yönetimlerin katkılarıyla sürdürülen çalışmaların önemine dikkat çeken Karcıoğlu, bu sürecin 12 Şubat ruhunun bugün de canlı olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti.
“Çete Bayramımız Kutlu Olsun”
Durmuş Karcıoğlu, mesajının sonunda şu ifadelere yer verdi:
“Bugün bizlere düşen en önemli görev, 12 Şubat’ta canı pahasına vatanını savunan ecdadımızın emanetine sahip çıkmak ve 6 Şubat’ta sergilenen sabır, metanet ve dayanışma ruhuyla şehrimizi daha güçlü yarınlara taşımaktır. 12 Şubat Kurtuluş Mücadelesi’nin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin Çete Bayramı’nı ve kurtuluş destanı günlerini en içten dileklerimle kutluyorum.”