Güzelbulut Turizm Umrecileri Mekke Ziyaretlerinde
MEKKE – Kahramanmaraş’tan Güzelbulut Turizm organizasyonuyla kutsal topraklara giden 140 kişilik umre kafilesi, Mekke’deki ilk ziyaret programlarını dualarla sürdürüyor. Otele yerleşip umre ibadetlerini eda eden kafile, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte İslam tarihinin dönüm noktalarına şahitlik eden kutsal mekânları ziyaret etmeye başladı.
Kafile, program kapsamında Hira ve Sevr Dağı, Mina, Müzdelife, Arafat, Cin Mescidi ve Cennetü’l-Baki Mezarlığı gibi İslam tarihinin en önemli merkezlerini görerek ziyaretlerini gerçekleştirdi. Umreciler, rehberler eşliğinde her bir mekânın tarihi, manevi değeri ve Peygamber Efendimiz’in (sav) hayatındaki yeri hakkında detaylı bilgiler aldı. Sabah gerçekleştirdikleri manevi yolculuğa “Güne merhaba” diyen umreciler, gün boyu ziyaretlerini yoğun bir ibadet atmosferi ile sürdürdü.
Yeni Umre Hazırlıkları Devam Ediyor
Güzelbulut Turizm’in titizlikle hazırladığı program çerçevesinde umreciler, ziyaretlerin ardından Cirahane, Hudeybiye ve Ayşe – Ten’im Mescidi umrelerini yapmak üzere hazırlıklara başladı. Kafiledeki vatandaşlar, ikinci ve üçüncü umrelere hazırlanırken duygu dolu anlar yaşadıklarını ifade ederek, kutsal topraklarda bulunmanın verdiği huzur ve maneviyatı dile getirdiler.
Güzelbulut: “En Güzel Şekilde Ağırlıyoruz”
Güzelbulut Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güzelbulut, kafilenin programı hakkında bilgi vererek umrecilerin huzurlu, güvenli ve ibadetlerini en iyi şekilde yapabilecekleri bir ortam sağlamak için tüm ekibin büyük bir titizlikle çalıştığını söyledi.
“Umrecilerimiz Mekke’deki ziyaretlerini tamamladıktan sonra programımızın ikinci bölümünde Medine-i Münevvere ziyareti gerçekleştirilecek. Ravza-i Mutahhara, Mescid-i Nebevi ve diğer kutsal mekânları ziyaret edecek olan kafilemiz daha sonra dualarla Türkiye’ye dönüş yapacaktır.” dedi.
Manevi Atmosfer İçinde Yoğun Program
Güzelbulut Turizm’in umre organizasyonu, katılımcılara sadece ibadet değil, aynı zamanda İslam tarihinin izlerini yerinde görme ve yaşama fırsatı sunuyor. Kafilede yer alan vatandaşlar ise bu manevi yolculuğun kendileri için büyük bir nimet olduğunu belirterek organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getiriyor.
Umrecilerin Mekke ve Medine ziyaretlerini tamamladıktan sonra önümüzdeki günlerde Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.