“Dijital Dezenformasyona Karşı Gerekli Adımlar Atıldı”

İletişim Başkanı Burhanettin Duran: “Dijital Dezenformasyona Karşı Gerekli Adımlar Atıldı”

İletişim Başkanı Burhanettin Duran: “Dijital Dezenformasyona Karşı Gerekli Adımlar Atıldı”

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran, bölgede yaşanan son gelişmelerin ardından dijital mecralarda Türkiye’yi hedef alan yoğun bir dezenformasyon ve psikolojik harekât faaliyetinin yürütüldüğünün tespit edildiğini açıkladı.

Duran, özellikle İran’a yönelik saldırıların başladığı ilk andan itibaren bazı sosyal medya hesaplarının doğruluğu teyit edilmemiş içerikler üzerinden toplumda korku, panik ve güvensizlik oluşturmayı amaçlayan sistematik paylaşımlar yaptığının görüldüğünü belirtti.

41 Hesaba Erişim Engeli

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, dijital manipülasyon girişimlerine karşı gerekli adımların atıldığını vurgulayan Duran, sürecin devletin ilgili kurumları tarafından yakından takip edildiğini ifade etti.

Bu çerçevede Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Cumhuriyet Başsavcılıkları ile yürütülen çalışmalar sonucunda, dezenformasyon ve provokatif içeriklerle kamuoyunu yanıltmaya yönelik faaliyet yürüttüğü belirlenen 41 sosyal medya hesabına (X, Facebook ve Instagram) erişim engeli getirildiğini açıkladı.

Ayrıca 75 içeriğin de dijital platformlardan kaldırıldığı bildirildi.

Hukuki Süreç Başlatıldı

Duran, suç unsuru taşıyan paylaşımlarla psikolojik harekât yürüttüğü tespit edilen hesaplar hakkında hukuki sürecin başlatıldığını belirterek, inceleme altındaki diğer hesaplarla ilgili çalışmaların da sürdüğünü kaydetti.

“Dijital Alan Milli Güvenliğin Parçasıdır”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dijital alanı da milli güvenliğin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğünü vurgulayan İletişim Başkanı Duran, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik girişimlere karşı hukuk çerçevesinde kararlı bir mücadele yürütüldüğünü ifade etti.

Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sık sık dile getirdiği üzere Türkiye’nin hem sahada hem de dijital alanda milli güvenliğini koruma iradesine ve kapasitesine sahip olduğunu belirterek, devletin tüm kurumlarının milletin huzuru, bilgi güvenliği ve toplumsal dayanışmayı korumak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri