Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş
Türkoğlu 3. OSB Kurduk
BEKİR DOĞAN
TÜRKOĞLU / Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi Belediye Başkanı Osman Okumuş yaptığı hizmetlerle alakalı alarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş yazılı açıklamasında : " Belediye Başkanı olarak göreve başladığım ilk gün, ilçemiz için kader gibi görünen işsizlik sorunu ile savaşmaya başladık. Toplumsal Refah ve öncelikli Şehir Ekonomisi ilkesi ile Türkiye'de bir ilçede ilk kez 3 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulumunu başarmanın gururunu yaşıyoruz. Ayrıca yıllardır çözüm bekleyen ve ilerlemeyen tüm sorunları ekibimle gece gündüz çalışarak ele aldık. Bugün geldiğimiz noktada, 'Türkoğlu Modeli' doktrinini oluşturduk. Bu modelin temel fikri, "İnsanların doğduğu yerde doyması"dır.
Okumuş: " Bu sayede Türkoğlu'nu, Belediye hoparlörlerinden işçi arayan bir konuma getirdik. Deprem öncesinde binlerce istihdam sağladık. Ancak bunlar yeterli değil. Çünkü Türkoğlu, jeopolitik konumu ve tarıma elverişli toprakları ile daha fazlasını hak ediyor. Göreve başlar başlamaz, ünü kıtalara yayılan "Çilek" seferberliği başlattık. Çiftçilerimiz ekime başladı ve yıllar içinde Türkiye'nin en kaliteli çileğini yetiştirdik. Kadınlarımızın da büyük ilgi göstermesiyle, evinin önünde, balkonunda çilek yetiştirerek önemli bir meyve üreticisi haline geldik.
Osman Okumuş: Hizmet ve Eser Belediyeciliği olarak gördüğümüz Tarım politikamızı Pandemi ile güncelleleyerek hayati bir pozisyona koyduk. İşte bu jeopolitik anlayışla tarım alanında önemli ilerlemeler kaydettik. Örneğin, Türkoğlu'nu: - Mısır, soya fasulyesi, çilek ve hıyar üretim alanı ve miktarında birinci sıraya, - Antep fıstığı üretim alanı ve miktarında ikinci sıraya, - Baharatlık biber üretim alanında ikinci, miktarında üçüncü sıraya, - Trabzon hurması üretim alanında ikinci, miktarında üçüncü sıraya, - Buğday üretim alanında beşinci, miktarında dördüncü sıraya taşıdık. Yenilikleri gerçekleştirirken örnek aldığımız Belediyecilik anlayışı, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hizmet ve eser belediyeciliğine dayanıyor. Dirençli Şehirler düsturu ile Risk taşıyan kamu kurumlarını deprem yönetmeliğine uygun yeni yerlere taşıdık. Kamu Külliyesi, 6 Şubat depreminde kullanılan karargah olarak önemli bir görev üstlendi.
Osman Oktumuş : 6 Şubat'taki depremin ardından "Şahlanış" için hemen harekete geçtik ve devletimizin de desteğiyle önemli mesafeler kat ettik. Nesillerin eğitimi için Türkoğlu'na ilk fakülte olan İstiklal Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'ni kurduk ve belediye olarak tam destek sağladık. Şehir merkezinden fakülteye öğrencilerimizin ulaşımını belediye otobüsleri ile sağlıyoruz. Duyarlı, sosyal ve kapsayıcı bir anlayış ile Deprem sonrasında eğitimin aksamaması için "Sanal Dershane" uygulamasını hayata geçirdik. Üniversite hazırlık öğrencilerimize dağıttığımız kartlar ile Belediye alt yapısına bağlı sanal bir eğitim kütüphanesi oluşturduk ve binlerce öğrencinin yararlanmasını sağladık. Kültür Üreten Şehirler ve ilçeler anlayışlı ile Kültür ve sanat alanında da önemli adımlar attık; Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali'ni düzenleyerek ilçemizi dünyaya tanıttık. Spor alanında da gençlerimizin gelişimi için yarı olimpik yüzme havuzları ve spor kompleksleri inşa ettik. Gerekli spor malzemelerinin dağıtımını yaparak gençlerimizin spor yapmalarına olanak sağladık.
Tarihi mirasımıza sahip çıkarak Bababurun Kalesi'ni aslına uygun şekilde restore ettik. Yenilikçi ve insan odaklı yatırım anlayışımızla, Türkoğlu'na yakışır meydan projelerimizi hayata geçirdik. Deprem öncesi de sonrası da ilçemizin müreffeh seviyelere çıkması için büyük bir azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Belediye olarak, 10 yıldır ilçemizin tüm sorunlarına kendi sorunumuzmuş gibi yaklaşıp, canla başla hizmet verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Belediye sadece alt yapısal çalışmalar yapan kuruluş olmanın ötesinde, devletin sıcak yüzü olarak halkımıza hizmet etmek için çabaladık. Türkiye Yüzyılı kapsamında çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz...