Şehir Çiçek Açtı; Kavşaklarda Görsel Şölen
Haber: Mehmet Mücahit Doğan
KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yıl boyunca aralıksız sürdürdüğü peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları, bahar aylarının gelmesiyle birlikte şehre renk kattı. Kent genelinde gerçekleştirilen mevsimlik çiçeklendirme uygulamaları, özellikle şehir merkezinde görsel bir şölen oluşturdu.
Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, kış aylarında toprakla buluşturulan çiçekler havaların ısınmasıyla birlikte açarak kent estetiğine canlılık kazandırdı. Şehrin farklı noktalarında yapılan peyzaj düzenlemeleri, hem sürücüler hem de yayalar için dikkat çekici bir atmosfer oluşturdu.
Kavşaklar Açık Hava Sergisine Dönüştü
Madalyalı Kavşak, 15 Temmuz Millet Bahçesi Kavşağı, Karamanlı Kavşağı, Sümbüllü Kavşağı ve Üniversite Kavşağı başta olmak üzere birçok noktada gerçekleştirilen çiçeklendirme çalışmaları, kavşakları adeta açık hava sergisine dönüştürdü.
Menekşe, çuha çiçeği, süs lahanası, lale ve sümbüllerle donatılan refüj ve kavşaklar, baharın tüm renklerini yansıttı. Özellikle lale ve sümbüllerin açmasıyla birlikte ortaya çıkan canlı görüntü, şehir estetiğine önemli katkı sağladı.
Vatandaşların da beğenisini kazanan çalışmalar, Kahramanmaraş’ta bahar coşkusunun daha yoğun hissedilmesine vesile oldu.
Bahar ayı ile birlikte kavşaklarda çiçeklerin açması yaz bahar aylarının geldiğini sembolü oldu.