Kahramanmaraş’ta Ramazan Dayanışması: Serintepe’de Gönüllere Dokunan Hizmet
KAHRAMANMARAŞ – Ramazan ayının bereketi ve paylaşma ruhu, Kahramanmaraş’ın Kahramanmaraş ili Onikişubat ilçesine bağlı Serintepe Mahallesi’nde adeta hayat buluyor. Serintepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Muhtarlar Dernek Başkanı Ramazan Gürbak, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
“Zengin ile Fakir Arasında Köprü Oluyoruz”
Muhtar Ramazan Gürbak, Ramazan ayının sadece oruç ibadetinden ibaret olmadığını, aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Mahalledeki hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi gördüklerini belirten Gürbak, şunları söyledi:
“Ramazan ayı sebebiyle mahallemizdeki ihtiyaç sahibi ailelerimizi yalnız bırakmıyoruz. Hayırseverlerimizin destekleriyle gıda kolileri, temel ihtiyaç malzemeleri ve çeşitli yardımları titizlikle ulaştırıyoruz. Amacımız kimsenin kapısını mahcup çalmamak, gönüllere dokunmak.”
Titizlikle Tespit, Sessiz ve Onurlu Yardım
Serintepe Mahallesi’nde yardımlar, muhtarlık tarafından yapılan sosyal incelemeler doğrultusunda gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Özellikle dar gelirli, yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşlara öncelik veriliyor.
Muhtar Gürbak, yardımların insan onurunu zedelemeden, gizlilik esasına göre dağıtıldığını ifade ederek, “Biz kimseyi rencide etmeden, incitmeden yardım etmeye özen gösteriyoruz. Önemli olan reklam değil, hayır duasıdır” dedi.
Mahallede Birlik ve Beraberlik Örneği
Serintepe Mahallesi’nde yürütülen bu çalışmalar, mahalle sakinleri tarafından da takdirle karşılanıyor. Ramazan ayının manevi atmosferi içinde yapılan yardımlar, mahallede birlik ve beraberlik duygularını daha da güçlendiriyor.
Muhtarlar Dernek Başkanı olarak da görev yapan Ramazan Gürbak’ın öncülüğünde yürütülen bu sosyal dayanışma modeli, yerel yönetim anlayışına da örnek teşkil ediyor.
Ramazan ayının paylaşma ve kardeşlik ikliminde, Serintepe Mahallesi’nde yakılan bu dayanışma meşalesi, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.