Ampute Futbol Türkiye Kupası Kahramanmaraş’ta Sahibini Buldu
Kahramanmaraş, önemli bir spor organizasyonuna daha başarıyla ev sahipliği yaptı. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mehmet Dizibüyük Futbol Sahası’nda gerçekleştirildi. Türkiye’nin iki güçlü ekibini karşı karşıya getiren final maçı, sporseverlerin yoğun ilgisine sahne oldu.
Final mücadelesinde Başkent Ampute Futbol Spor Kulübü ile Şahinbey Ampute Futbol Kulübü karşılaştı. Yüksek tempoda geçen ve büyük heyecan yaratan karşılaşmada iki takım da üstün performansıyla dikkat çekti. Tribünleri dolduran sporseverlerin coşkulu desteği eşliğinde geçen maçın normal süresi golsüz eşitlikle sona erdi. Uzatma bölümlerinde de skor değişmeyince Türkiye Kupası’nın sahibi penaltı atışlarıyla belirlendi.
Nefes kesen penaltı serisinde rakibini 9-8 mağlup eden Başkent Ampute Futbol Spor Kulübü, Ampute Futbol Türkiye Kupası’nın şampiyonu oldu. Büyük sevinç yaşayan başkent ekibi, maçın ardından düzenlenen törende kupayı kaldırarak başarılarını taçlandırdı.
Ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında sergilediği başarılı ev sahipliğiyle bilinen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehri bir spor merkezi haline getirme hedefi doğrultusunda bir organizasyonu daha başarıyla tamamlamış oldu. Sahada yaşanan heyecan, tribünlerdeki coşku ve fair-play ruhuyla unutulmaz bir final olarak kayıtlara geçti.