YEŞİL VATAN NÖBETİNDE: JANDARMA DAĞLARDA 7/24 ORMAN KORUYOR
KAHRAMANMARAŞ - Olası orman yangınlarına karşı Kahramanmaraş’ın yüksek dağlarında nöbete geçen İl Jandarma Komutanlığı timleri, gece gündüz demeden görev yapıyor. Hem Orman Teşkilatına destek veren hem de bölgede gezen vatandaşlara kimlik kontrolü yapan ekipler, “Yeşil Vatan”ı korumak için adeta gözünü kırpmadan çalışıyor.
Kahramanmaraş Valiliği’nin 02 Haziran 2025 tarihli ve 2025/1 sayılı “Orman Yangınlarını Önleyici Tedbirler” konulu genel emri kapsamında, 09–10 Ağustos 2025 tarihlerinde 11 ilçede, yangın riski yüksek 96 noktada geniş kapsamlı denetim yapıldı.
Çalışmalarda;
58 Jandarma Asayiş Timi
4 Jandarma Komando Timi
4 İstihbarat Unsuru
4 TEM Unsuru
208 Güvenlik Korucusu
2 KOM Unsuru
4 JAK Timi
4 Otoyol Trafik Jandarması Timi
1 Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi
2 JASAT Timi
olmak üzere toplam 456 personel görev aldı.
Görevli ekipler, piknik yapılması ve konaklanmasına izin verilmeyen alanlarda denetimler gerçekleştirerek vatandaşları orman yangınları konusunda uyardı. Ayrıca örtü yangınlarının önlenmesi, anız yakılmasının engellenmesi ve suda boğulma vakalarının önüne geçilmesi için çalışmalar yürütüldü.
Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzuru, güvenliği ve milli servet olan ormanların korunması için mücadeleye aralıksız devam edeceklerini vurguladı.
Haber: Mehmet Mücahit Doğan