Mardin Teşt Kebabı !
BEKİR DOĞAN
KIZILTEPE / Mardin’in Kızıltepe ilçesi hava alanı karşısına yeni açılan Fidan Paça ve Restoran’a uğrayıp da Mardin Teşt Kebabı yemeden ayrılmak olamayacağını yaşayarak gördük..
Fidan Paça Restoran işletmecisi Hacı Fidan, Medeni Gül, bizleri tesislerinde ağırlayarak güzel bir Mardin lezzeti ile tanıştırdılar..
Mardin Tepsi Kebabı veya Mardin Özel Tepsi yemeği de olarak bilinen Mardin Teşt Kebabı
Mardin Kızıltepe eşrafından yörenin insanı Medeni Gül: “ Mardin Teşt Kebabı bir kaç şekilde yapılmakta sizlere öncelikle bugün sizler için yaptığımızı anlatayım : Öncelikle etleri pişireceğiniz tepsiyi yağlayın. Sonrasında etleri tuzlayın. Aralarını bıçakla sarımsak ve baharat koyacak kadar delikler açın. Açtığınız deliklere kabukarını soyduğunuz sarımsakları ve yeni baharı yerleştirin. Üzerine kabukları soyulmuş soğanları bütün bütün koyun. Domates, biberi ile Kalan sebzeleri de üzerine bütün bütün koyup etlerin üzerini kapatarak tepsiye yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp fırına göndererek yada kendi fırınına koyarak 4 saat kadar pişirin.
Dört saat sonunda ortaya eşsiz lezzet Mardin Teşt Yemeği çıkmış olur, yiyenlere afiyet olsun,” dedi..
Yolunuz Mardin – Kızıltepe ilçesine düşerse Hava Alanı karşısında Fidan Paça Restoran bir gün önceden kaç kişi geleceğinizi ve siparişinizi verin,” derim..
Yiyenlere afiyet olsun