Kahramanmaraşlı Hacı Adayları Medine'de

Mehmet Güzelbulut, hacı adaylarını Medine'deki otellerine yerleştirildikten sonra ziyaret ederek, Mekke'ye hazırladıklarını belirtti. Ayrıca, misafirlere Medine'de bulunacakları süre boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kahramanmaraşlı Hacı Adayları Medine'de

BEKİR DOĞAN

MEDİNE / 2024 yılı Hac Organizasyonu kapsamında Türkiye'den Kahramanmaraş'tan Güzelbulut Turizm ile yola çıkan ilk hacı kafilesi, Medine'ye ulaştı. Güzelbulut Turizm yönetim kurulu Başkanı Mehmet Güzelbulut, hac ve umre hizmetlerini koordine ederek bu yıl hac ibadetini ifa edecek olan ilk hacı kafilesiyle birlikte Medine-i Münevvere'ye geldiklerini belirtti. Hacı adayları, Medine'deki ziyaretlerini tamamladıktan sonra Mekke-i Mükerreme'ye hareket edecek.

Kahramanmaraşlı hacı adayları, Türkiye Cumhuriyeti Riyad Büyükelçisi Emrullah İşler ve Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri tarafından Medine'de güllerle karşılandı. Mehmet Güzelbulut, hacı adaylarını Medine'deki otellerine yerleştirildikten sonra ziyaret ederek, Mekke'ye hazırladıklarını belirtti. Ayrıca, misafirlere Medine'de bulunacakları süre boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Hacı adayları, Medine'de kaldıkları süre içinde kafile başkanlarının rehberliğinde kutsal mekan ve alanları ziyaret edecekler. Bu ziyaretler arasında Hz. Peygamber'in kabri, Ravza-i Mutahhare, Kuba ve Kıbleteyn mescitleri, Uhud ve Hendek savaşlarının yapıldığı yerler ile Hz. Hamza'nın kabrinin bulunduğu Uhud Şehitliği bulunuyor.

Kahramanmaraşlı hacı adayları, Medine ziyaretlerini tamamlayarak Mekke'ye hareket edecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri