Çankırı’da Dondurma Rüzgarı
BEKİR DOĞAN
ÇANKIRI- 19 Mayıs Gençlik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Çankırı Karatekin Üniversitesi Alpedo Kervan Lezzet Grubu sponsorluğunda Dondurma ve Müzik Şenliği düzenlendi. Kahramanmaraş’ın tarihi dövme dondurması Çankırı da 19 Mayıs rüzgarı estirdi..
Çankırı da Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi başta olmak üzere bir seri ziyaretlerde bulunan Kahramanmaraş Dövme Dondurmasının gönüllü elçisi: , Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, akademisyenler ve binlerce öğrenci Kariyer günleri sebebi ile Kervan ve ALPEDO anlattı.
İstiklal Marşı , Saygı duruşu ve halk oyunları gösterisi ile başlayan şenlikde : ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’ye şenliğe sponsor olan Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu’na, ekip arkadaşlarına ve alanı dolduran binlerce öğrenciye teşekkür etti.
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’de yaptığı konuşmada, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin gelişimini her geçen gün sürdüren, öğrenci merkezli ve öğrencilerin istek ve talepleri doğrultusunda bilimsel ve sosyal etkinlikler gerçekleştiren bir üniversite olduğunu söyledi.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Çankırı ziyareti sırasında kendisiyle Çankırı’ya yurt yapılması konusunda görüşme fırsatı bulduğunu ve olumlu cevap aldığını vurgulayan Rektör Çiftçi, Başkan Hisarcıklıoğlu’nu yakın zamanda Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde misafir edeceklerini müjdeledi..
Rektör Çiftçi’nin ardından önlüğünü giyerek öğrencilere hitap eden Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, Çankırı’da ve Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri ile bir arada bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.
Kahramanmaraş dövme dondurmasını Çankırı’ya getiren Kervancıoğlu, kendi hayatı ve kariyer yolculuğu hakkında öğrencilere bilgi verdi ve “Kahramanmaraş’ta 10 kişilik küçük bir işletmeden bugün Türkiye’de 135 bayisi bulunan, 17 ülkeye ihracat yapan ve binlerce çalışanı olan bir şirketler grubuna ulaştık. Tabi bu hedef koymakla oluyor. Hedefsiz ve çalışmadan bir şey olmuyor. Babam beni ustama eti senin kemiği benim diyerek ustama teslim ettiğimde 13 yaşındaydım. Ne çocukluğumu ne gençliğimi yaşayabildim. Bu çalışma hayatı içerisinde kendimize hedefler koyarak bu noktaya geldik. Balık denizde mi büyür, gölde mi büyür diye bir kavram vardır. Balık denizde büyür sevgili gençler. Hedefsiz insanı boş insan olarak değerlendiriyorum. Ben bugün burada sizleri görünce sizden aldığım ışığı hissedince çok mutlu oldum. Bu anlamda bizleri sizlerle buluşturan Topluluk Başkanımız Mustafa Gökçek balta olmak üzere Sayın Rektörümüze, Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Biz Kahramanmaraş’tan Çankırı’ya sizler için geldik. Sizler için tırlarla dondurma getirdik birazdanda dondurma şov yaparak hepsini sizlere ikram edeceğiz. Ben sizleri çok sevdim. Yakın zamanda tekrar buluşmak ümidiyle hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Sami Kervancıoğlu ve Alpedo ekibinin dondurma şovuyla yaklaşık 1,5 ton Kahramanmaraş dondurması alanı dolduran binlerce öğrenciye ikram edildi.
MARAŞ DÖVME DONDURMASI
85 çeşit endemik bitki yiyerek ahirdağında otlayan keçilerin sütünden dövülerek yapılan Maraş Dondurması keçi sütü, mahlep , şeker doğal bir ürün.. sağlıklı bir ürün, biz dondurmayı 365 gün kış yaz yiyoruz.. diyen Sami Kervancıoğlu : Çankırı’daki dondurma sunumu öğrencileri ve şehir porto kolunu büyüledi..
Kahramanmaraş’ın gönüllü turizm elçisi Sami Kervancıoğlu, gittiği her yerde kahraman şehri ve Kahramanmaraş dondurmasını tanıtmaya devam ediyor.
Kahramanmaraş’ı ve şehrin dondurmasını tanıtmak için il il ve ülke ülke gezen Alpedo-Kervan lezzetleri yönetim kurulu başkanı Sami Kervancıoğlu’nun son durağı Çankırı oldu.
Çankırı Karatekin Üniversitesinde dondurma ve gençlik festivaline katılan Kervancıoğlu, “Bugün sizlerle bir arada olmaktan mutlu ve gururluyum. Kahramanmaraş denince biliyorsunuz akla ilk dondurması geliyor. Biz bu işe küçük bir dükkan ile başladık. Gecemizi gündüzümüze kattık bugünlere geldik. Şuanda Türkiye’de 135 bin noktaya dondurma veriyoruz. 17 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu hedeflerle oluyor, hedefsiz hiçbir şey olmuyor. Ben emeklerinden dolayı sayın rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi ve sayın valimiz Abdullah Ayaz’a teşekkür ediyorum.” Dedi