Türk Mutfağı Haftası Başladı
Türk Mutfağı Haftası Başladı
BEKİR DOĞAN
KAHRAMANMARAŞ / Türk Mutfağı Haftası etkinliği Kahramanmaraş’ta sabah kahvaltısı ile başladı.
Maraş Mutfağına giren her ürünün her parçası yemek olarak değerlendirilir.. Örnek Patlıcan dolması yaparsın içini kavurma yapar sabah kahvaltıda çayla yersin.. böyle bir mutfak kültürü var..
Şahirler Tepesinde açılışı yapılan hafta etkinliğini Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, Kahramanmaraş sponsorların destekleri ile 2024 Yılı Türk Mutfağı Haftası açılışı "Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Sağlıklı, Geleneksel, Atıksız" temasıyla Kahramanmaraş'ta gerçekleştirildi.
Yöresel ürünlerin yer aldığı kahvaltı programıyla başlayan programda, Türk mutfağının tarihsel süreci ve kültür etkileşimlerinin sürecini anlatan bilgilendirme yapıldı.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, 2024 Yılı Türk Mutfağı Haftası açılışı "Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Sağlıklı, Geleneksel, Atıksız" temasıyla Kahramanmaraş'ta gerçekleştirildi.
Şairler Tepesindeki sabah kahvaltısına şehrin önemli simaları katıldı. Yöresel ürünlerin yer aldığı kahvaltı programıyla başlayan programda, Türk mutfağının tarihsel süreci ve kültür etkileşimlerinin sürecini anlatan bilgilendirme yapıldı.
Hafta boyunca her gün bir etkinlik yapılarak Maraş yöresel yemekleri sunumu yapılacak.., Türk mutfağının kırsaldan, saraya uzanan çok kültürlü bir sentez olduğunu vurgulayan konuşmacılar : , Selçuklu ve Osmanlı saraylarında gelişen yeni tatların Türk mutfak kültürünün yeni yapısını kazanmasında büyük rol oynadığına işaret ederek, "Türk mutfağı çeşitli zenginliği ve damak tadına uygunluk yönünden olduğu kadar birçok yemek ve yiyecek türü ile sağlıklı ve dengeli beslenmeye kaynaklık edebilecek örnekleri de içerisinde barındırmaktadır. Türk Mutfağı hem ekolojik hem de kültürel bağlamda sürdürebilir bir mutfaktır." diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.