Mehmet Selçuk Ünal ile 300 Çocuk

Mehmet Selçuk Ünal ile 300 Çocuk
ELBİSTAN / Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın organizasyonuyla 300 Depremzede Çocuğa yönelik Toplu Sünnet Merasimi düzenlendi. Mahir Ünal oğlu Mehmet Selçuk Ünal da sünnet olduğu şölende 300 çocuk sünnet oldu.

Mehmet Selçuk Ünal ile 300 Çocuk

Elbistan İlçesinde Depremzede Çocuklar için Toplu Sünnet Merasimi Mahir Ünal Yaptı.

BEKİR DOĞAN

ELBİSTAN / Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın organizasyonuyla 300 Depremzede Çocuğa yönelik Toplu Sünnet Merasimi düzenlendi. Mahir Ünal oğlu Mehmet Selçuk Ünal da sünnet olduğu şölende 300 çocuk sünnet oldu.

mahir-unal-5.jpg

Elbistan İlçemizde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde düzenlenen toplu sünnet törenine, Kahramanmaraş valisi Mükerrem Ünlüer, Konya valisi Vahdettin Özkan eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri çok sayıda vatandaş katıldı.

mahir-unal-vali.jpg

Ak Partili Belediye Başkanları Ankara da toplantıda olması sebebi ile vekilleri katılırken, muhalefetin belediye başkanları tam kadro yer aldı.

İş insanları, Atıf Şirikci, Eshabil Tanrıverdi, Kadir Kurtul, Mado Yönetim kurulu Başkan vekili Atilla Kanbur, STK Başkanları, Kamu müdürleri ve 5 binin üzereinde davetli katıldı.

Konuklara : Etli pilav, Ayran, Dondurma ikramı yapıldı.

mehmet-selcuk-unal.jpeg

Ev sahibi Mahir Ünal : “ Mehmet Selçuk Ünal , dedelerinin mezarlarını ziyaret ettirdim, Elbistan da bulunan tüm akrabalarımla dostlarla tanıştırdım.. Kültürümüzü yaşatmamız gerek bu da böyle olur, Depremin çile keşi çocukların acılarını unutturmak için böyle bir şölen yapıyoruz ve kendi oğlum da başı çekiyor, İnşallah bunu böyle devam ettiriz..” dedi.

mahir-unal3.jpg

Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mehter takımı gösterisinin ardından konuşma yapan Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, davetlilere teşekkür ederek "6 Şubat depremleri asrın felaketi olarak 11 ilimizi ve tabii Türkiye'yi derinden sarstı. Üzerinden yaklaşık 1 yıldan fazla bir zaman geçti ve depremden en çok çocuklar etkilendi. Bugün oğlumuzla birlikte 300 evladımızın toplu sünnet merasimiyle hem eğlenmesini hem de deprem bölgesine dikkat çekmeyi istedik. Diğer taraftan da AFAD'ın deprem yardım hesaplarına da ciddi anlamda bir destek çağrısı yaptık, bu da karşılık buldu. Bugün buraya gelen bütün misafirlerimize ve bütün çocuklara sevgilerimi, muhabbetlerimi sunuyorum" dedi.

Çiçek gönderme veya çocuklara altın takma yerine AFAD yardım yapılması çağrısına büyük oranda uyulması ile güzel yardımlar yapıldı.

mahir-unal2.jpg

Mahir Ünal : Daha sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, telefonla bağlanarak çocuklara sevgilerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kahramanmaraş'ın sevgili yavruları, ailelerimiz. Bugün 300 kadar yavrumuzun sünnet merasiminde sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, gözlerinizden öpüyorum. Sünnet merasiminin tüm aileler için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyor ve böyle güzel merasimin sevgili peygamberimizin bir sünnetini icra etmiş olmanın en kalbi, en bu nokta da duygulu, heyecanı içerisindeyim ve bu vesileyle yavrularımızın gözlerinden öperken böyle bir sünnetin yerine gelmiş olmasını da şahsım, milletim adına en kalbi duygu ile ben de gerçekten duygularla sevinerek sizleri gözlerinizden öpüyorum" diye konuştu.

vali.jpg


Yoğun katılımın olduğu sünnet şöleninde, çocuklar kendileri için hazırlanan oyun alanlarında düzenlenen etkinliklerle eğlendi.

Akşam yemeği etli pilav , ayran, su dondurma ikramı ile devam eden eğlence gece yarısına kadar devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.