Keşkek Ve Yaren Gecesi Coşkulu Geçti

Keşkek Ve Yaren Gecesi Coşkulu Geçti
İzmir Kemalpaşa’da Düzenlenen Keşkek Ve Yaren Gecesi Coşkulu Geçti

İzmir Kemalpaşa’da Düzenlenen Keşkek Ve Yaren Gecesi Coşkulu Geçti

ADİL AKA

İZMİR - İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Yörük Türkmen Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği keşkek ve yaren gecesi renkli geçti. Rekreasyon Alanı yapılan gece, kortej yürüyüşü ile başladı.

Ülkenin farklı yerlerinden gelen Yörük Türkmen Derneği temsilcileri alanı doldurdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gecenin açış konuşmasını yapan Kemalpaşa Yörük Türkmen Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Demir,”Hazırlamış olduğumuz gecemize hoş geldiniz. Memleketimizin dört bir yanında kurulan yüzlerce Yörük Türkmen derneği aralıklarla bu tür etkinlikler düzenleyerek kültürün unutulmamasına, yaşatılmasına katkı sunmaktadırlar. Bizler de bu kültürün yaşatılmasında faydamız olsun diye bugün burada birlikteyiz.” dedi.

yorukler1.jpg

Kaymakam Musa Sarı konuşmasının ardından kürsüye gelen Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, bu tür organizasyonları her zaman destekleyeceklerini söyledi. Plaket takdiminin ardından Ramazan Demir ve ekibi, Fuat İlbeyi ve ekibi, Sevim Arslan ve halk oyunu ekibi, Tamer Karademir, Yöresel Sanatçı Çambelli Halil Düzman, Türk Halk Müziği Sanatçısı Sultan Bacı, Yörükoğlu Kemal Özgün ve Yörükkızı Fatoş Kadıoğlu sahne alarak izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattılar.

yorukler.jpg

Yörük Türkmen Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği keşkek ve yaren gecesine Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Salih Şen, Ak Parti İlçe Başkanı Metin Yaşar, CHP İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Mustafa Gözütok, İyi Parti İlçe Başkanı Bayram Dinçer, CHP Kemalpaşa Belediye Meclis Üyesi Ercan Genç, muhtarlar, sivil tolum örgütü temsilcileri, Yörük Türkmen derneği temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

yoruk-tutrkmen.jpg

yrukler3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.