Kahramanmaraş’ta 60 yıldır lokanta işletiyor

Kahramanmaraş’ta 60 yıldır lokanta işletiyor
Kahramanmaraş’ta 60 yıldır lokanta işletiyorKahramanmaraş mutfağı “saray mutfağı” olarak nitelendirilir. Kahramanmaraş’a özgü yemekleri 60 yıldır yapan usta Ali ÖnyurtKahramanmaraş’ın lokanta ve mutfak kültüründe...

Kahramanmaraş’ta 60 yıldır lokanta işletiyor

Kahramanmaraş mutfağı “saray mutfağı” olarak nitelendirilir. Kahramanmaraş’a özgü yemekleri 60 yıldır yapan usta Ali Önyurt

Kahramanmaraş’ın lokanta ve mutfak kültüründe marka isimlerden biri olan ve kentin 100 yılına lokantacılık noktasında damga vuran isimlerden biri olan Kemal Önyurt’tan el alan ustalığı yanında öğrenen Ali Önyurt 60 yıldır Kahramanmaraş’a özgü yemekleri ile tanınıyor.
Yaklaşık 40 yıl önce Kahramanmaraş Yeni Sanayi Sitesinde “Saray Lokantası” ismi ile faaliyet gösteren Kahramanmaraş’ta ahi evran belgesini kazanmış ustalardan biri olan Ali Önyurt, mesleği oğullarına devretmiş durumdadır.
Oğulları Ahmet ve Kemal Önyurt babasından aldığı mirası en iyi şekilde devam ettirmek için büyük çaba harcıyorlar.
Maraş Gündem’e konuşan Ali Önyurt; “Yemeklerimizde tereyağı ve zeytin yağı kullanıyoruz. Yaptığımız yemekler Maraşlının damak tadına uygun yapılmaktadır. Kahramanmaraş yöresel yemeklerini tatmak için şehir dışından gelen vatandaşların uğrak yeri de olan lokantamızda ustamız merhum Kemal Önyurt’tan aldığımız bayrağı en iyi şekilde sürdürmek için çalışıyoruz. Eskiden mutfakta bütün yemekleri ben yapardım. Şimdi oğullarım yapıyorlar. Bazen dostlarım için mutfağa girdiğim oluyor” diye konuştu.
Lokantanın aşçıbaşı olan oğul Kemal Önyurt ise; “babamızdan öğrendiğimiz şekliyle yemeklerimizi yapıyoruz. Taıtlılarımızı kendimiz yapıyoruz. Bizim yemeklerimiz kadar tatlımızda çok meşhurdur. Havuç diliminin ayrı bir güzelliği var. Yiyenler ayrıca evlerine de götürürler. Yemeklerimizde Maraş Zeytinyağı ve tereyağı kullanırız. Eskiden analarımızın evlerde yaptığı “ekşili çorbayı” biz burada her sabah yaparak müşterilerimize sunuyoruz. Bizim dönerimiz ve Patlıcan kebabımız da çok beğenilmektedir” dedi.
Kahramanmaraş’ın en eski lokanta ustalarından olan ve eski yemek kültürünü olduğu gibi yaşatmaya çalışan Ali Önyurt ve oğullarının işlettiği Saray lokantası Yeni Sanayi sitesinde maraş yöresel yemek yemek isteyenleri bekliyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.