Bayramda Ek Tren Seferleri Yolcuları Rahatlatacak

Bayramda Ek Tren Seferleri Yolcuları Rahatlatacak
Uraloğlu, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte demiryollarında alınan önlemleri açıkladı. Bakan Uraloğlu, bayram süresince artan yolcu talebini karşılamak için TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından yüksek hızlı, ana hat ve bölgesel trenlere ek seferlerİ

Bayramda Ek Tren Seferleri Yolcuları Rahatlatacak

Haber : GÜLAY DOĞAN

Ankara / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte demiryollarında alınan önlemleri açıkladı. Bakan Uraloğlu, bayram süresince artan yolcu talebini karşılamak için TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından yüksek hızlı, ana hat ve bölgesel trenlere ek seferler konulacağını duyurdu.

Bayramın paylaşma ve yardımlaşmanın en yoğun olduğu bir zaman dilimi olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya güzergahlarında ek Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri düzenleneceğini ve böylelikle toplam 9 bin 660 kişilik ek kapasite sağlanacağını ifade etti.

Ayrıca, ana hat ve bölgesel trenlerde 14-23 Haziran tarihleri arasında 280 vagon ilavesiyle toplam 15 bin 800 kişilik ek kapasite artışı sağlanacağını belirten Bakan Uraloğlu, böylece günlük ortalama 28 vagon ilavesiyle bin 580 yolcu kapasitesi artışına ulaşılacağını dile getirdi.

Uraloğlu, YHT'lerin yanı sıra ana hat ve bölgesel trenlere olan talebin arttığını vurgulayarak, günlük yaklaşık 32 bin yolcuya hizmet veren bu trenlerin bayram süresince daha da yoğun olacağını ifade etti.

TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Marmaray, Halkalı-Bahçeşehir, Sirkeci-Kazlıçeşme, Başkentray trenleri ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattında da gerekli tedbirlerin alındığını belirten Bakan Uraloğlu, bu hatlarda bayram süresince ücretsiz hizmet verileceğini de duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.