Andırın’da Modern İlçe Halk Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Andırın’da Modern İlçe Halk Kütüphanesi Hizmete Açıldı
Andırın’da Modern İlçe Halk Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Andırın’da Modern İlçe Halk Kütüphanesi Hizmete Açıldı

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde yapımı tamamlanan Andırın Şehit Astsubay Ömer Halisdemir İlçe Halk Kütüphanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Gün boyu süren program kapsamında hem kütüphane açılışı gerçekleştirildi hem de ilin turizm potansiyeline yönelik tanıtım faaliyetleri ile kültürel etkinlikler bir arada yürütüldü.

Program, açılış öncesinde Başkonuş Yaylası’nda düzenlenen tanıtım sunumuyla başladı. Andırın–Kahramanmaraş karayolu üzerinde yer alan yaylada gerçekleştirilen etkinlikte, İl Kültür ve Turizm Müdürü Eshabil Yıldız tarafından Kahramanmaraş’ın kültür, doğa, tarih ve turizm potansiyeline ilişkin kapsamlı bir sunum yapıldı. Kahramanmaraş Valiliği öncülüğünde ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde, Başkonuş Yaylası İşletmecisi Serhan Erdoğanyılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, yaylanın doğal ve turistik değerleri de tanıtıldı. Doğal güzellikleri ve zengin orman dokusuyla dikkat çeken Başkonuş Yaylası, protokol üyelerinin beğenisini topladı.

andirin-kutuphane.jpeg

Yayladaki programın ardından heyet Andırın ilçesine geçerek kütüphane açılış törenine katıldı. 2026 yılı itibarıyla tamamlanan kütüphanenin açılışı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Modern kütüphanecilik anlayışıyla inşa edilen ve toplam 1.200 metrekare kullanım alanına sahip olan kütüphane; 30 bin kitaplık koleksiyonu ve 311 kişilik oturma kapasitesiyle bölgenin önemli kültür merkezlerinden biri olmaya aday. Kütüphane bünyesinde bireysel çalışma alanları, grup çalışma odaları, multimedya salonu, kent kitaplığı ve mini seminer salonu gibi çok yönlü kullanım alanları yer alıyor. Her yaş grubuna hitap edecek şekilde tasarlanan yapı, yalnızca bir kütüphane değil aynı zamanda sosyal ve kültürel bir yaşam merkezi olarak planlandı.

Açılış törenine Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Vahit Kirişci, Mehmet Şahin ve İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü İbrahim Taner Okumuş, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü İsmail Bakan, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu ile çok sayıda protokol üyesi, davetli ve vatandaş katıldı.

andirin-kutuphane-1.jpeg

Programda yapılan konuşmalarda, kütüphanelerin bilgiye erişimde önemli merkezler olduğuna dikkat çekilerek, Andırın’a kazandırılan bu modern kütüphanenin özellikle gençler başta olmak üzere tüm vatandaşlara önemli katkılar sunacağı ifade edildi. Katılımcılar, bu tür yatırımların bölgenin kültürel gelişimine ivme kazandıracağını vurguladı.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam’a Kahramanmaraş’ın coğrafi işaretli ürünlerinden “Hartlap Bıçağı” hediye edildi. El yapımı olarak hazırlanan bıçak, programa anlam kattı. Ardından gerçekleştirilen kurdele kesimiyle kütüphanenin resmi açılışı yapıldı. Protokol üyeleri daha sonra kütüphaneyi gezerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Kütüphane açılış programının ardından heyet, Andırın Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Tirşik Festivali’ne katıldı. Festival kapsamında coğrafi işaretli ürün olan Andırın tirşik çorbasına yönelik yarışma takip edilirken, katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

Böylece Andırın’da gün boyu süren programlarla turizm tanıtımı, kültürel yatırımın açılışı ve yerel değerlerin yaşatıldığı festival etkinlikleri bir arada gerçekleştirilmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.