Kış Başlamadan Gurup Yollarını Bitirmek İstiyoruz

Kış Başlamadan Gurup Yollarını Bitirmek İstiyoruz
Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesi Belediye Başkanı Koray Kıraç, Arıtaş Mahallesi'nde devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek, " Kış gelmeden mahalle gurup yollarını bitirmeye çalışıyoruz," dedi.

Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç

Kış Başlamadan Gurup Yollarını Bitirmek İstiyoruz

GÜLAY DOĞAN

AFŞİN - Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesi Belediye Başkanı Koray Kıraç, Arıtaş Mahallesi'nde devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek, " Kış gelmeden mahalle gurup yollarını bitirmeye çalışıyoruz," dedi.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç, : " Afşin’de gerçekleştirilen projeler ve gelecek hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Kıraç, Afşin’in kuzey mahallelerinde asfalt çalışmalarının %75-80 oranında tamamlandığını ve hedeflenen 30 km asfalt serim projesinin 23 km’sinin bitirildiğini belirtti. Kalan 7 km’nin de yağmurlar başlamadan tamamlanacağını ekledi. Bu çalışmalarla ilçenin altyapı sorunlarının önemli bir kısmının çözüldüğünü vurguladı.

aritas-asfalt1.jpg

AFŞİN’İN İÇMESUYU SORUNU ÇÖZÜLECEK
Başkan Kıraç, sosyal belediyecilik çalışmalarına da başlayacaklarını belirterek, Afşin’in içme suyu sorununu çözmek adına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile yapılan görüşmeler sonucunda büyük bir projenin hayata geçirileceğini söyledi. İçme suyu projesinin 1,5 yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını ifade etti.

aritas-asfalt-2.jpg

AFŞİN BELEDİYESİNE YİNE HİZMET BİNASI

Afşin Belediyesi hizmet binası projesinin de başlayacağını açıklayan Kıraç, bu projeyle birlikte ilçeye modern bir belediye binası kazandırmayı hedeflediklerini aktardı. Ayrıca, organize sanayi bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ve Afşin’in gelecekte göç veren değil, göç alan bir ilçe olmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Başkan Kıraç, ilçede kreş, okul, sosyal tesisler ve kütüphane gibi projelerin de hızla ilerlediğini sözlerine ekledi.

aritas-asfalt5.jpg

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Afşin’de doğalgaz altyapı çalışmalarının da başlayacağını ifade eden Kıraç, kuzey mahallelerine doğalgaz getirilmesi için planlamaların yapıldığını ve sürecin kısa sürede tamamlanacağını duyurdu. Ayrıca, halk ekmeği projesi ile dar gelirli vatandaşlara destek olmayı planladıklarını vurguladı.
UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ
Başkan Kıraç, ilçede kolektif bir akıl ve uyum içerisinde çalıştıklarını, eleştirilere açık olduklarını ve çözüm odaklı bir yönetim anlayışı benimsediklerini belirtti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde yürüttükleri çalışmaların, Afşin’i daha da güzel bir ilçe haline getirmeyi amaçladığını ifade etti.

aritas-asfalt2.jpg

KAÇAK YAPILAŞMAYA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç, vatandaşların ruhsat alım süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları çözme konusunda belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Kıraç, deprem sonrası dönemde ilçede kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini vurguladı ve geçmişte "numarataj" gibi konuların bahane edilerek kaçak yapılar inşa edildiğini, ancak artık buna müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.