Elbistan, Karakucak Güreş Festivali

Elbistan,  Karakucak Güreş Festivali
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkan Vekili ve Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Hopur, etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, geleneksel güreşin yaşatılması gerektiğini söyledi.

Elbistan, Karakucak Güreş Festivali

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde düzenlenen 2024 Karakucak Güreş Festivali, ünlü güreşçileri ve binlerce güreş severi bir araya getirdi.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkan Vekili Şahin Hopur'un yanı sıra Türk güreşinin iki efsane ismi Taha Akgül ve Rıza Kayaalp de festivale katıldı.

TGGF başkan Vekili Şahin Hopur ve Sporcular, güreş severlerin yoğun ilgisi ve büyük bir coşkuyla karşılandı.

elbistan-gures.jpg

ELBİSTAN BELEDİYESİ VE ELBİSTANSPOR'DAN BÜYÜK DESTEK

Elbistan Kaymakamlığı ve Elbistan Belediyesi’nin himayesinde, Elbistanspor Kulübü'nün desteğiyle düzenlenen etkinlik,

Farklı sıkletlerde gerçekleştirilen güreş müsabakalarında sporcular, hem rekabet hem de dostluk ortamında mücadele etti.

Festivalin en dikkat çeken anı ise TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur, Taha Akgül ve Rıza Kayaalp'ın er meydanına giriş anı oldu. İki şampiyon güreşçi, alanı dolduran seyircilerden büyük sevgi gösterileri aldı.

ŞAHİN HOPUR: ETKİNLİKLER GELENEKSEL GÜREŞİMİZİ YAŞATMAK ADINA BÜYÜK BİR FIRSAT

elbistan-gures1.jpg

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkan Vekili ve Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Hopur, etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, geleneksel güreşin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına bu tür festivallerin önemine vurgu yaptı. Bu etkinlikler, geleneksel güreşimizi hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtmak için büyük bir fırsat” dedi.

Elbistan Karakucak Güreş Festivali, sporun yanı sıra kardeşlik ve dayanışma ruhunun ön planda olduğu bir etkinlik olarak izleyicilerden tam not aldı. Festivalin, Türk güreşini dünya çapında daha fazla tanıtma potansiyeline sahip olduğu belirtiliyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gören festival, Türk güreşinin uluslararası alanda daha geniş bir kitleye ulaşmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.