Tek Yürek Olduk !
Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kahramanmaraş Tek Yürek Oldu
KAHRAMANMARAŞ – 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve “asrın felaketi” olarak hafızalara kazınan depremlerin üçüncü yıl dönümünde Kahramanmaraş’ta hüzün, dua ve dayanışma bir aradaydı. On binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği, şehirlerin yerle bir olduğu büyük felaketin yıl dönümünde Kahramanmaraş genelinde düzenlenen anma programları, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.
Depremin merkez üssü olan ve en ağır yıkımı yaşayan şehirlerden biri olan Kahramanmaraş’ta, acının ilk günkü tazeliğini koruduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Şehrin farklı noktalarında sabahın erken saatlerinden itibaren toplanan vatandaşlar, depremde hayatını kaybeden yakınlarını ve tüm deprem şehitlerini dualarla yâd etti.

Sembol Mekânlarda Duygu Dolu Anlar
Depremin sembol alanları arasında yer alan Ebrar Sitesi, Milli İrade Meydanı, Azerbaycan Mahallesi ve Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önü, anma programlarının en yoğun yaşandığı noktalar oldu. Ellerinde karanfiller ve Türk bayraklarıyla alanlara gelen binlerce vatandaş, sessiz yürüyüşler gerçekleştirdi, Kur’an-ı Kerim tilavetleri dinledi ve dualar etti.
Anma alanlarında duygusal anlar yaşanırken, birçok vatandaş gözyaşlarına hâkim olamadı. Depremzedeler, felaketin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen yaşadıkları acının hâlâ ilk günkü gibi taze olduğunu dile getirerek, kaybettikleri sevdiklerini asla unutmayacaklarını ifade etti.
“6 Şubat bizim için sadece bir tarih değil, kapanmayan bir yara” sözleriyle duygularını dile getiren vatandaşlar, bu acının ancak birlik ve dayanışma ile hafifletilebileceğini vurguladı.
Birlik ve Dayanışma Mesajları Ön Plandaydı
Anma programlarına katılan vatandaşlar, yaşanan büyük felaketin ardından Kahramanmaraş halkının sergilediği dayanışma ruhunun kendilerine güç verdiğini belirtti. Zor günlerin ancak omuz omuza verilerek aşılabileceğini ifade eden depremzedeler, şehir olarak yeniden ayağa kalkma iradesini kararlılıkla sürdürdüklerini dile getirdi.
Programlarda, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için yapılan duaların yanı sıra, bir daha benzer acıların yaşanmaması temennisi öne çıktı.
Protokol Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, şehir merkezinde gerçekleştirilen anma programlarının düzenlendiği alanları ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Programlara ayrıca 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Tuba Köksal ve Mehmet Şahin, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül ile Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş da katıldı.
Protokol üyeleri, depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarla yakından ilgilenerek başsağlığı dileklerini iletti, vatandaşların acısını paylaştı.
“Bu Şehir Dayanışmayla Ayağa Kalkıyor”
Anma programlarında konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 6 Şubat depremlerinin milletin hafızasında derin izler bıraktığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Depremde hayatını kaybeden canlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine ve tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerime sabır diliyorum. Bu acı hepimizin ortak acısıdır. Ancak bu zor süreçte birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, dayanışmamızla her türlü zorluğun üstesinden geliyoruz ve gelmeye devam edeceğiz. Kahramanmaraş, yaralarını sararken aynı zamanda geleceğini de inşa ediyor. Rabbim bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın.”
Anmalar Gün Boyu Devam Etti
Şehir genelindeki anma programları gün boyunca devam ederken, vatandaşlar farklı noktalarda düzenlenen etkinliklere katılarak deprem şehitlerini dualarla andı. Sessiz saygı duruşları, Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve yapılan dualarla Kahramanmaraş, 6 Şubat’ta hayatını kaybeden binlerce canı bir kez daha rahmetle andı.
Haber: Ahu Yaren Bilici
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.