Tatvan Çevre Yolu

Tatvan Çevre Yolu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tatvan Çevre Yolu’nda incelemelerde bulunmasının ardından yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 dakika süren seyahat süresinin 5 dakikaya düşeceğini söyledi.

Tatvan Çevre Yolu İle 40 Dakikalık Seyahat Süresi 5 Dakikaya Düşecek

BEKİR DOĞAN

BİTLİS - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tatvan Çevre Yolu’nda incelemelerde bulunmasının ardından yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 dakika süren seyahat süresinin 5 dakikaya düşeceğini belirterek, “Transit trafiğin tamamını çevre yolunu almış olacağız ve yerel trafiğin de önemli bir bölümünü bir çevre yoluna aldığımız zaman Tatvan şehir merkezi de daha yaşanabilir ticaretini daha da geliştirilebilir bir duruma gelmiş olacak.” diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bitlis’te yapımı devam eden Tatvan Çevre Yolu’nda incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında yerinden bilgi alan Bakan Uraloğlu, çevre yoluyla ilgili bazı kamulaştırma ve zemin problemlerinin olduğu sıkıntılar yaşadıklarını ama gelinen noktada bu sıkıntıları çözdüklerini söyledi.

Çevre yolunda çalışmalara devam edildiğini kaydeden Uraloğlu, “Tatvan mevcut şehir geçişinde günlük ortalama 20 bin civarında bir trafiğimiz var elbette bu yaz aylarında belli ki 25’lerin 25 binlerin üzerinde belki 30 binde bir trafik var.

Tatvan'dan birkaç kilometrelik mesafeyi ancak 40 dakikada geçilebileceği bir durum var. Tabi Tatvan’ın bu bölgedeki ticari gelişmişliği oraya gösterilen rağbet dolayısıyla bu yoğunluğu yaşıyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.