Kütahya Gedizliler Akdağ’a Sahip Çıktı

Kütahya Gedizliler Akdağ’a Sahip Çıktı
Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Akdağ Yok Olmasın platformu tarafından düzenlenen yürüyüş büyük ilgi gördü.

Kütahya Gedizliler Akdağ’a Sahip Çıktı


ADİL AKA

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Akdağ Yok Olmasın platformu tarafından düzenlenen yürüyüş büyük ilgi gördü.

‘Akdağ Yok Olmasın’ Platformu öncülüğünde; Gürlek ve Pınarbaşı başta olmak üzere çevre köyler, Gediz, Kütahya ve Uşak'tan gelen 600'den fazla insan, suyuna ve toprağına sahip çıkmanın onuru ve gururunu yaşadı.

10 yıldan fazladır faaliyetini yürüten taş ocağına ve Gediz başta olmak üzere bölgenin su kaynaklarının doğduğu Akdağ'daki maden sondajlarına "artık yeter!" dedi.

Sabahın erken saatlerinde Gürlek Köyü’nde toplanmaya başlayan ve çevre köy, il ve ilçelerden gelen vatandaşlar sloganlar eşliğinde taş ocağına giderek burada basın açıklaması yaptılar. Burada taş ocağının faaliyetlerini ve patlatılan dinamitlerin etkisini de gözlemleyen çevreciler Akdağ Yok Olmasın Platformuna sonunda kadar destek olacaklarını dile getirdiler. Sonrasında çevreciler Pınarbaşı Köyü’nde bulunan ve Gediz’i besleyen suyun çıktığı alana gelerek değerlendirmede bulundular.

Taş ocağı önünde yapılan basın açıklamasında Akdağ ve Murat Dağını sonuna kadar savunacaklarını dile getiren ‘Akdağ Yok Olmasın’ Platformu Sözcüsü İbrahim Demir, “Gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak için, Suyuna toprağına sahip çıkmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”dedi.

Daha önce Bin105 dilekçenin cevapları gelmeye başladı. Maalesef çevre, doğa onlar için önemli değil. Sadece Devlet Su İşlerinin yazısında su kaynaklarına yakın yerlerde sondaj ve maden ocaklarının açılması su yataklarının yok olmadığına ve sulara zarar vereceğinden bahsetmiş. İl Özel İdare bizimle alakası yoktur demiş.

Orman Müdürlüğü, MTA sondaj aradığında izin almasına gerek yok, yine de MTA Genel müdürlüğünden izin müracaatları var demiş.

Taş ocağı içinde bilgiler henüz elimize geçmedi. Platform olarak bunların takipçisiyiz. En kısa zamanda taş ocağı için de Kütahya Bölge İdare Mahkemesine müracaat edeceğiz. Bununla alakalı Kütahya Barosu bizlere destek olacaklarını ilettiler. Bugün burada bize destek olan, üşenmeden çevre köy, belde, il ve ilçelerden gelerek desteklerini ileten herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.