Esnafımız İşçi Bulamıyor

Esnafımız İşçi Bulamıyor
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat sonrası vasıflı ustalarımız başka illere göç ettiğini görüyoruz , bu sebeple el ele gönül gönüle şehrimizi bir an önce ayağa kaldıralım

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birilği Başkanı Ahmet Kuybu

Esnafımız İşçi Bulamıyor

BEKİR DOĞAN

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer basın toplantısında bir konuşma yapan KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu : Bugün sadece sanayi sektöründe fabrikalarda değil esnaf sektöründe tüm alanlarda işçi açığı var , çalışan da yok..” dedi.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer basın toplantısına katılan Başkan Ahmet Kuybu : 6 Şubat Depremi sonrasında ilimizde TOKİ ve Özel sektörün yaptığı inşaatlarda çalışan tüm işçiler yabancı olduğunu , ilimizden çalışan insan yok, 17 bin TL asgari ücertel devlet kapısında çalışmayı tercih ediyor, özellikle inşaat sektöründe aylık 45 bin TL yok diyor.. esnaf çok fazla para veriyor ama çalışmak istemediklerini dile getirdi.

Başkan Ahmet Kuybu : Kahramanmaraş’ta A-Z tüm esnafın bugün şikayeti çalışacak elaman yok, Sanayi de usta yok , kalfa yok, çıkarak yok, düz vasıfsız işçi yok.. Sayın valim Allah razı olsun böyle bizleri bir araya getirdiniz, ortak dertlerimizi söylüyoruz..Çünkü niye? Ben onlardan farklı değilim benim esnafımda işçi istiyor, Hep beraber el ele çalışalım. Şehri ayağa kaldıralım.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat sonrası vasıflı ustalarımız başka illere göç ettiğini görüyoruz , bu sebeple el ele gönül gönüle şehrimizi bir an önce ayağa kaldıralım bunun için herkesin fikrini söylemesi güzel bir olay bu toplantıların sürekli yapılmasından yanayım,” diye konuştu.

Kamuda çalışma , Masa başı iş isteme söylemlerine Katılıyorum. Harcama gerçek malum insanlarımız hep kamuda. Bir köşede masa başı iş istiyorlar. Bu sebeple Kahramanmaraş Adıyaman, Hatay, Malatya sorunu değil bugün bu Türkiye sorunu, Yoksa bir sanayide değil Türkiye de çalışanlara ihtiyaç var. Devletimiz var. Yoksa bütün beklentileri tamamen işte Avrupa'da da siz daha iyi biliyorsunuz. En fazla sosyal yardım veren ülkeyiz..

Konuşmalara katılıyorum, şehrimizde her sektörde işçi açığı var,” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.