Diyarbakır - Bismil - Batman Yolu Açıldı

Diyarbakır - Bismil - Batman Yolu Açıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesiyle birlikte bütün ilçe belediye başkanlıklarına talibiz. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mehmet Halis Bilden kardeşimizle planladığımız tüm projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz.

Diyarbakır - Bismil - Batman Yolu Açıldı

BEKİR DOĞAN

DİYARBAKIR / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Diyarbakır’a 57 milyar 652 milyon liralık ulaştırma yatırımı gerçekleştirdiklerini belirterek “Günde 11 bin aracın kullandığı Diyarbakır-Bismil-Batman Yolu’nu bölünmüş yol haline getirerek GAP Bölgesi’nde üretilen tarım ürünlerinin daha hızlı, daha ekonomik taşınmasını tesis ettik. Yolumuz ile zamandan yıllık toplam 57 milyon lira tasarruf da sağlayacağız” dedi. Bakan Uraloğlu, Diyarbakır-Erbil arası uçuşları da mart ayı içerisinde başlatmayı planladıklarını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Diyarbakır-Bismil-Batman Yolu açılış töreninde konuştu.

Bakanlık olarak, yatırımların yegane hedefinin 85 milyon vatandaşa daha konforlu ve daha güvenli bir yaşam sunabilmek olduğunu ifade eden Uraloğlu, bu çalışmaların bir başka etkisinin de, Diyarbakır gibi bölgesinde bir merkez olan şehirlerin cazibesini artırmak olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 81 şehirde hayata geçirdiğimiz projelerle, Türkiye Yüzyılı’nda ulaşım altyapısını daha da güçlendirmeye devam ettiklerini söyleyen Uraloğlu, “Hiç şüphesiz, yük ve yolcu taşımacılığında sağladığı esneklikle Karayolları, en dinamik ulaşım modudur. Türkiye’nin dört bir noktasında; doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi demeden, köyü-kasabası ya da büyükşehri fark etmeden projelerimizi aralıksız hayata geçiriyoruz” dedi.

İnşallah 31 Mart yerel seçimlerinde de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesiyle birlikte bütün ilçe belediye başkanlıklarına talibiz. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mehmet Halis Bilden kardeşimizle planladığımız tüm projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz.

Kendisi dün 26 projenin lansmanını yaptı. Bunların başında da DiyarbakırRay geliyor. Onu da birlikte hayata geçireceğiz. Bir de talep ettiğiniz bir Erbil uçuşu var. Biz de onunla ilgili bir çalışma başlattık Onu da bu ey içerisinde Erbim uçuşlarını başlatmayı planlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.