Bayram Sonrası Konteynerleri Boşaltacağız !

Bayram Sonrası Konteynerleri Boşaltacağız !
Kahramanmaraş Merkezde 24 bin 138 daireden yaklaşık 16 bin anahtar teslimi yapıldı.. 15 Haziran sonrası Kurban Bayramı akabinde konteyner kentlerde evi çıkanların evlerini boşaltacağız..

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer

Bayram Sonrası Konteynerleri Boşaltacağız !

BEKİR DOĞAN

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer , valilikte basın toplantısı yaparak bir çok konuya açıklık getirdi. Kurban Bayramı Sonrası ise Konteynerleri boşaltacaklarını söyledi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu, Borsa Başkanı Mustafa Narlı, KOSB Başkanı Hacı Dinçer ve yönetimlerinde hazır bulunduğu basın toplantısında Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer : 16 aydan beri Bazı binaların yıkılmaması gerektiğini sizler de biliyorsunuz. Bizde bu konuda elimizden geleni yaptık, gördük ki vatandaş haklı, sağlam binaya ağır hasarlı raporu verilmiş , ağır hasarlı olana sağlam raporu verilmiş.. vatandaş haklı... bunu düzeltmek için çalışıyoruz..

Vali Ünlüer : Sağlam binaları dinamitle bile yıkılamadığını görünce konuya e attık. bir kamu zararı oluşmasını engelledik. Hedefimizin sağlam binalarının yıkılmasını engelledik. Kararına göre bundan sonra da işlemi yapacağız.

Orta hasarlı, ağır hasarlı ya da hasarsız mahkemelik binalarımız da sağlam olanlar devam eder. Orta hasarlar vermiş olabilir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Üniveristelerimizin İnşaat Mühendislik Fakülteleri konu üzerinde titiz çalışma yürütüyor..

Vali Ünlüer : Kahramanmaraş’ta mahkemelerde 3 bin civarında bina mahkemede hasar durumunu düzeltmek için hak arama devam ediyor.. bu mahkemelik dosyalar yargıda karar verilmek üzere.

Yargı kararı ile Kahramanmaraş’ta ağır hasarlı binalarda yıkım yüzde yüzu bulacaktır.. şu anda şeehrimizde inşaatlar hızla yükseliyor..

İl Merkezinde 24 bin Konut İnşaatı

Kahramanmaraş valisi Mükerrem Ünlüer : 24138 konut inşaatı devam ediyor..

Kahramanmaraş Merkezde 24 bin 138 daireden yaklaşık 16 bin anahtar teslimi yapıldı.. 15 Haziran sonrası Kurban Bayramı akabinde konteyner kentlerde evi çıkanların evlerini boşaltacağız..

Evi olmayanları ise bir araya toplayacağız , Küçük Konteyner kentleri kapatacağız, Kahramanmaraş’ta 54 konteyner kent var.. Bunların bir kısmı öğrencilere yurt veya barınma yeri olarak kullanmayı da düşünüyoruz.. 2024-25 öğretim yılında yüz yüze eğitim başlayacağını söyledi.

46 bin konut inşaatı ise il merkezi ve ilçelerimizde devam ediyor.. yapım çalışmaları devam ediyor. Kırsal mahalle diğer adı ile köy evleri de durum ise 10 bin köy evinin yapımı devam ediyor..

2024 yılı sonuna gelmedin : Hedefimiz kırsalda yirmi beş bin konutu yapmak. İl merkezi ve ilçelerimizde ise 45 bin konut bitirmek ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan söz verdiği gibi konutları hak sahiplerine vermektir..

Hak Sahibi Kiraya Vere Bilir !

Vali Mükerrem Ünlüer: 6 Şubat Depremleri sonrasında Şehrimiz terk ederek başka illere gidenler oldu.. ekonomik durum iyi olanlardan ev satın alanlar oldu..Hak sahipliği sebebi ile kura da ev çıkan kişi , evini kiraya vere bilir, borcunu ödeyip bitirdikten sonra sata bilir de , o , onu malı bir şey diyemeyiz,” dedi.

valilik-toplanti2.jpg

Köy evleri çok yüksek Fiyatta İhale konusu tartışıldı.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer : Ankara da yapılan ihalelerle köy evlerinin çok fazla kızık fiyatta ihale yapıldığı sürekli gündem de tartışma konusu idi.. bugün gelinen noktada Son dönemlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bundan vazgeçerek çelik konut üretimine geçti ve biz şu ana kadar da bundan yaklaşık olarak 1700 adet konut yapıldı..

Ve bundan sonraki yapacağımız köy konutlarının tamamı kırsal konutların tamamı çelik yapı olacaklar. Bunların da maliyeti düşük. Herhalde daha çabuk yapılabilir

Konteynerleri Boşaltacağız !.

Kura da evi çıkan herkes kendi evine gidecek diyen Kahramanmaraş Valisi Mükerrem ünlüer : konteynerlerle ilgili de 54 konteyner kent var , il genelinde ev evi çıkanları boşlatarak evi çıkmanları ise bir araya toplayacağız..

Bugün için : 130 bin vatandaşımızın Misafir ediyoruz. Biz kalıcı konutları ve kırsal konutları teslim ettikçe bu konteyner de sayı Doğal olarak azalacaktır küçük konteynerleri kapatarak büyüklerle birleştiriyoruz.

Eğer haksız yere kaldığı tespit edilen arkadaşlarımız varsa onlarla ilgili yasal işlem yapılacaktır..

15 Haziran'dan sonra yeni konutlarına taşıyacağız inşallah. Her türlü desteği vereceğiz onlara. Artık bundan sonra kendi evlerinde kalacaktır..

Çünkü onlara biz devlet olarak kalıcı konutlarını teslim etmiş olacağız. Onun için onlardan da bize bu konuda yardımcı olmalarını bekliyoruz.

72 bin hak sahibi var

Kahramanmaraş İl genelinde 72 bin hak sahibi var, 72 bin konut ve iş yeri yaptığımızda yüzde yüz deprem yarası sarılmış olacaktır..

TYT Sorunu

TYT olarak bilinen toplum yararına çalışan 9 bin kişi var bunlar 6 ay süre ile işe alınarak afet sonrası destek veriliyor..

Her aileden bir kişi 6 ay süre ile işe alınıyor ve bundan sonra o aileden bir başkasına iş verilmiyor..

Kanun açık : Kadro verilmesi söz konusu bile değil..

Bunlar altı ayda dokuz ay süreliydi. Altı ay sürede ağrılar uzatıldı. On iki ay oldu. Deprem bölgesi olduğu için on iki ay oldu. Ve şimdi bunlar da kademeli olarak süreleri bitiyor. Bununla ilgili şöyle bir biliyoruz

Bildiğiniz gibi 6 Şubat asrı felaketinin ardından deprem bölgesinde yaralarımızı da salabilme vatandaşlarımıza geçici ve acil gelir destek sağlanabilmek için de İŞKUR aracılığıyla başlatmış olduğumuz TYT işçilerimizin süresi dolan işten çıkarılıyor..

müzmin sebeplerden geçici olarak kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika geliştiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplinden uzaklaşmalarını engellemek ve bu geçici gelir desteği sağlamak üzere açılan programlardır.

kalıcı kamu personeli statüsü verilmesi suç . Gerek yasalarımıza göre, gerekse diğer mevzuatımıza göre olanaksızdır. Ayrıca diğer vatandaşların açısından da adaletsizliğe sebep olacak bir istektir.

Zira heyete kalıcı kamu personeli olmanın bir yolu değildir. Bunun yolları kanunlarımızda açıkça belirtmemiştir. Deprem bölgesinin yeniden ayağa kalkması için gerekenlerden bir tane bize çalışma hayatının ve iş piyasasının canlanmasıdır.

Ve depremden dolayı çıkartılmış bir kanun. Fakat artık uzun süre zaman geçti. Hem kamu personeli ihtiyacı yavaş yavaş tamamlanmış durumda. Hem de buradaki çalışan arkadaşlarımızı düşündüğümüz zaman onlar da mağdur edilmemesi ve o konuda da birçok Gündem maddesi de bu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.