TUSAŞ Yatırımı Yeni Bir Nefes

TUSAŞ Yatırımı Yeni Bir Nefes
Kahramanmaraşlı durmadı, çelik tencere, çaydanlık, Altın işletmesi , Ayakkabıcılık, son dönemde Kadıoğlu çiftliğinde seracılık yaparak dünyaya tarım ürünü satan bir il haline gelen Kahramanmaraş her gün daha çok çalışıyor..

Aral Tekstil Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çinkay

TUSAŞ Yatırımı Yeni Bir Nefes

BEKİR DOĞAN

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş Sanayisin Duayen İsmi iş insanı Abdullah Çinkay ,” 1980 bu yana Kahramanmaraş Büyük yol kat etti ! TUSAŞ Yeni bir yatırım yeni bir nefes alma imkanı sunuyor “ dedi..

Taş devri, yontma taş devri gibi, 1977 den 2024 özetlemek istersek Kahramanmaraş da Pişkinlerin, fabrikası, Marteks ve tabi ki Sümerbank fabrikası Kahramanmaraş Sanayi temel taşı.. olduğunu söyleyen Abdullah Çinkay, “ Galiba bizde yaşlandık, 1977 de Marteks ile başladığımız sanayi , fabrika kültürü bugün KMTSO üyesi 813 Aktif işletmeyi görüyoruz, emeğe geçenlere teşekkür etti.

Kahramanmaraş Gazetesine dünden bugüne Kahramanmaraş anlatan iş insanı Abdullah Çinkay: “ 1977 den beri sanayinin içinde olan biriyiz. Burada bir Sümerbank vardı. Ana fabrika. Ondan sonra Marteks ve pişkinler fabrikası oluştu. Tabii o zaman sanayiye çok uzak bir şehir. Yani 1977 de Maraş gezen bir hafta sonu , bugün Maraş gelse ben nereye geldim ! Der hayretle şehri gezer Ben nereye geldim der. Eski Maraş bugün yerinde yok. Maraş’ta sanayi var, gelişme var.” diye söze başladı.

Türk Filmleri ve İstanbul Okumaya Giden Gençler !

İstanbul, veya tatil beldelerine giderek baba parası yiyen gençlere değil ama burada babalarını yalnız bırakmayan gençlere teşekkür ediyorum, bugün onlar işin başında , Gemi denizde dümenin başında yönetilir, İstanbul veya tatil beldesinde yatarak, yurt dışında hayat sürerek burada ki fabrika yönetilmez, buna en çok içerleyen bir iş insanımız ağabeyimiz Hanife Öksüz hep bunu söylüyor.. Merhum Mehmet Balduk, Hanefi Öksüz olsun Kadir Kurtul olsun, Mahmut Arıkan olsun, diğer bir çok iş adamımız bugün baba oğul, torunu ile işinin başında bir başarının sırrı da burada yatıyor..

Abdullah Çinkay: “ Her horoz kendi Çöplüğünde öter, Biz Kahramanmaraş’ta yaşayan iş adamları olarak çocuklarımızı fabrikamızda işin başında tuttuğumuz sürece daha çok başarılı oluruz.. Türk filmi Adana’lı Pamuk ağası, çiftlik sahibi ya da fabrika sahibin çocuklar Gençler , ben İstanbul gidiyorum der orada yer, içer, gezer. Ne okul bitirir, ne bir şey yapar. Gelir. Babasının bıraktığı şeyleri de zaman içinde satar, yer, içer, bitirir. Türk filminde bunu defalarca izledik.. aynı olay olmaması için Kahramanmaraşlı sanayici torunları dedelerini fabrikasın sahip çıktı , Türk Filmini terse çevirdik herkes işinin başında bugün..

1980 sonrası Sanayici çocukları burada Babasının fabrikasında tabi birkaç giden olsa da bugün Kahramanmaraşlı gençler burada baba parası yemediler işini genişletiyorlar.. Bizden buraya kadar bugünden sonra görev gençlerin Maraş'ı bir yerden bir yere getirirler. Bugün çok şükür iftihar edilecek bir yerdeyiz. Özel uçağı olanlar , Onu da ihtiyaç için aldığı lüks için almış değiller yani. Hep konuşulur. Uçağı olan arkadaşlar ya bir ihtiyacınız Bir hastanız olursa, gece ve gündüz de bizi arayın. Derler böyle. Sanki Maraş'ın malı gibi kullanılır yani şehrin Ekonomide de tabii aşama aşama oldu,” dedi.

Esnaflıktan Sanayiciliğe !

Abdullah Çinkay : Önce bir millet düşünün esnaf mış, sonra Çırçırcı olmuş sonra, fabrikacı olmuş, sonra enerji sektörüne yatırım yapmış Kahramanmaraşlı kendisi için üretim yapıyor kendi insanına aş ekmek yemesine sebep oluyor.. ülkesine döviz girdiriyor.. Küçük esnaf iken , çırçır sonra, iplik fabrikası, sonra kumaş, boya kasar , Bakmışlar un da astılar un fabrikası, dokuma, örgü, kumaş boyahaneler meydana geldi.

Kahramanmaraşlı durmadı, çelik tencere, çaydanlık, Altın işletmesi , Ayakkabıcılık, son dönemde Kadıoğlu çiftliğinde seracılık yaparak dünyaya tarım ürünü satan bir il haline gelen Kahramanmaraş her gün daha çok çalışıyor..

Abdullah Çinkay : 1977 den 2024 de Kahramanmaraş sanayi hafızası olarak geldik, Gazeteci Bekir Doğan da bu şehrin basın hafızası o günden bugüne sanayi takip edip haber yapan birisi olarak sizlerde biliyorsunuz, sen ben bu şehrin hafızasıyız , Şimdi enerji işine girdi Maraşlı , Maşallah yani Türkiye'nin çok ciddi enerji üreten müteşebbisleri Maraşlı. Barajlar , HES, GES, Rüzgar gülleri bunları görünce ben çok heyecanlıyım. Oradan da çok şey bekliyorum. Sizi de bekliyorsunuz. Vallahi geleceği yani bugün kendini savunamazsan yarın geç olur. Savunma Sanayi çok önemli burada da zirvede olmalıyız..

TUSAŞ ve Savunma Sanayi

Irak, Suriye, Gazze, Filistin, Libya ve diğer ülkeler bunlara iyi sakın, Savunma Sanayi ekmek kadar önemli.. diyen Abdullah Çinkay : Suriye'nin durumu. Irak'ın durumu şimdi Türkiye'nin şeyi değişti, görüntüsü değişti yurt dışında İHA ve SİHA satışları başlaması ile ABD tutumu değişti..

Biz Savunma Sanayi de daha çok yapmalıyız, hızlı seri üretime girmeliyiz, bu sebeple Kahramanmaraş TUSAŞ tesisleri çok önemli, bu sektöre devletle ortak yatırım yapmaya devam etmeliyiz.. Devlet Sanayici ortak üretim tesisleri kurmaya devam etmeliyiz..

Türkiye de : seneler önce uçak fabrikası kurmuşuz. Uçak yapmışız. Ama sen dur biz sana verelim demişler. Vecihi Hürkuş , Nuri Demirağı, Nuri Kirligil fabrikalarını kapattırmışlar , yakmışlar , yıkmışlar. Şimdi yeni yeni Kaan, Kızılelma, Hürjet, Helikopter yapıyoruz daha çok yapmalıyız İHA ve SİHA seri üretimi hızla devam etmeli..

ASELSAN Mühendislerini başına gelenleri unutmadan 15 Temmuz giden yolu göz ününe alarak Türkiye ve Kahramanmaraş TUSAŞ ile yeni bir şahlanışa geçmelidir..

Allah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dan razı olsun, İHA ve SİHA ile yerli otomobilimiz, uçağımız, yüzde 85 yerlilik oranı ile savunma sanayi varda dünyada sesimiz çıkar hale geldi.. Ama şimdi Allah var. Tayyip Bey bunların önünde kale gibi durdu... Bence çok da isabetli bir iş yaptı. Nasıl olsa biz yokluktan geldik. Belli bir yerlere geldik. Biraz daha dişimizi sıkalım. Ama güçlü olalım yani toplarlarımızı savunalım. Benim de görüşüm bu şekilde TUSAŞ Kahramanmaraş sanayine de çok şey katacak.. isabetli bir iş oldu. Maraş'ta bu işe sahip çıktı. yani beklenmeyen bir katılım oldu. TUSAŞ'la ilgili. Yani inşallah daha hızlı devam eder isterseniz alternatif bir sanayi gelir.

1977 den 2024 bakıyorum : Kahramanmaraş çok şey kazandı , yapılan işi küçük görmeyelim,” diyerek 47 yıllık gelişmeyi özetledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.