MARSU SU FABRİKASI ÜRETİME BAŞLADI

MARSU SU FABRİKASI ÜRETİME BAŞLADI
MARSU SU FABRİKASI ÜRETİME BAŞLADIKahramanmaraş’ın Tek Su Üretim Fabrikası olan MARSU da üretim normale döndü. Su paketlemeye başladı.6 Şubat Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde büyük hasar alan ve su üretimi tamamen...

MARSU SU FABRİKASI ÜRETİME BAŞLADI
Kahramanmaraş’ın Tek Su Üretim Fabrikası olan MARSU da üretim normale döndü. Su paketlemeye başladı.
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde büyük hasar alan ve su üretimi tamamen duran fabrikada altyapı üst yapı tamiratlarının yapılmasının yanı sıra su kaynağının da normale dönmesi üzerine tekrar su üretimine başlandığı açıklandı.
MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, MARSU’nun üretim Merkezi Onikişubat ilçesi Tekir Mahallesinde basın mensupları ile bir araya gelerek MARSU Su Fabrikasının durumu ve geldiği nokta hakkında bilgiler verdi.
MARSU ve MADO yönetim kurulu Başkanı Mehmet Kanbur , yönetim kurulu üyesi Erdal Kanbur, Genel Müdür Mehmet Buldum, fabrika müdüleri, çalışanları ile Tekir de su fabrikasında basın toplantısı yaparak gelinen süreci anlattı.
Başkan Kanbur, Asrın felaketi depremde Kahramanmaraş’ta binlerce insanımız şehit oldu, binlerce apartman, binlerce işyeri yerle bir oldu, bizimde hem MADO üretim fabrikamız hem de bünyemizde bulunan MARSU Su Fabrikamız büyük zarar gördü.
MARSU Genel Müdürü Mehmet Buldum ise, yaşananları bir slayt eşliğinde anlatarak kendilerinin de bir depremzede olduğunu söyleyerek, Tekir mahallesinin şehir merkezine göre 8-10 derece daha soğuk olduğunu söyledi.
Fabrikanın her tarafının karla kaplı olduğunu ana depoya inecek yolun buzlandığını ve tırların inemediğinden bu yüzden su sevkiyatının aksadığını buna rağmen depoda bulunan suları tırlarla depremzedelere ulaştırdıklarını ifade etti.
MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, MARSU’nun üretim Merkezi Onikişubat’ın Tekir Mahallesinde basın mensupları ile bir araya gelerek MARSU Su Fabrikasının durumu ve geldiği nokta hakkında bilgiler verdi.
Başkan Kanbur, “Asrın felaketi depremde Kahramanmaraş’ta binlerce insanımız şehit oldu, binlerce apartman, binlerce işyeri yerle bir oldu, bizimde hem MADO üretim fabrikamız hem de bünyemizde bulunan MARSU Su Fabrikamız büyük zarar gördü. Su kaynağı bulandı, Kanallarından sular gitti, biz MADO ve Marsu olarak sorumluluğumuzu biliyoruz. Kahramanmaraş bizim canımız, her şeyimiz, canımız, kanımız bunun için varız, deprem sürecinde depolarımızda bulunan suların hepsini dağıttık” dedi.


Tekir Ardıç suyunun : Kaynaktaki suyun bir ay sonra çamur akmaya başladığını anlatan Kanbur, "Bize sen neredesin? diyorlar da, diğerlerine niye sen neredesin demiyorlar. Ya ben buradayım, bende mağdurum 60 tane şehidim var. Ben şehitlerime ağlıyorum. Adamlarım depremden dolayı gitmiş, dışardan çalışmak için işçi çağırıyorum ve iki kat maaş vereyim diyorum. Yatıracak yer yok, işçi sonra endişe ediyor burası deprem bölgesi diyor ama gitmesin diye ben işçilere iki kat maaş verdim konteyner verdim. Maraş’ın ekonomisinin tekrardan ayağa kaldırmamız lazımdı. İnsanlar yanlış anladılar. Algı operasyonu yapmaya çalıştılar, birbirimize sahip olmamız gerekiyor. MARSU benim senin değil, adı üstünden Maraş suyu MARSU markası senin marka Maraş'ın, o yüzden biz sorumluluğumuzu biliyoruz. Maraş bizim başımızın tacı, gönlümüzün ilacı." diye konuştu.


MARSU Genel Müdürü Mehmet Buldum ise, yaşananları bir slayt eşliğinde anlatarak kendilerinin de bir depremzede olduğunu söyleyerek, Tekir mahallesinin şehir merkezine göre 8-10 derece daha soğuk depremin olduğu gün eksi 17 derece soğuk buz ile mücadele ettiklerini olduğunu söyledi.
Genel Müdürü Mehmet Buldum: " Mado - Marsu su Fabrikanın her tarafının karla kaplı olduğunu ana depoya inecek yolun buzlandığını ve tırların inemediğinden bu yüzden su sevkiyatının aksadığını buna rağmen depoda bulunan suların Valilik aracılığı ile tırlarla depremzedelere ulaştırdıklarını ifade etti.
Mehmet Buldum: "Biz o gün bizimle iletişime geçen Vali Yardımcımıza, bize araç gönderin suları verelim dedik. Deprem günü saat 16.00'da başlayan bu süreç 7 Şubat gece 04.00'e kadar sürdü ve o zamana kadar 12 tır su verdik. Ertesi gün biz toplam 18 tır su verdik. Bizim burada kimse durmuyordu. Elektrik yok, ısıtma yok. Bu yörenin insanları çalışanlarımız olduğu için birisine rica ediyoruz, geliyor burada tutanak tutuyor. Gelen aracın kimliği, plakası ve imza atılıyor. Bir tutanak ile biz bu suları verdik. Jandarma o zaman nereye yönlendirdiyse sular o bölgelere dağıtıldı. Giden tırcılar nerede su dağıttığını videoya sesli görüntülü çekiyor ve jandarmaya veriyor." diyerek belgeleri ile sunum yaptı..
MARSU genel müdürü Mehmet Buldum: " Yoldan geçen vatandaşlara bile su dağıttıklarını ifade eden Buldum, "Bir kimse diyemez ki, fabrikaya gittim de bir hafta 10 gün bana su vermediler diyemez. En az 3-4 tır suyu sadece yoldan geçenlere dağıttık. Bir adamın zaten alacağı 2 koli su 4 paket. 24-25 bin palet biz gelen gidene verdik. Depomuzdaki dağıtacağımız su bitince, biz üretime başlayamadık. Bizim üretime başlamamız mümkün değildi. Binaya girilip girilemeyeceğini bilemiyorduk. Çatlakları vs. görünce bekçi kulübesine giremedi insanlar. Biz 2. ve 3. günden sonra arkadaşlarımızı buraya davet ettik. Bizim bir şeyler yapmamız lazım, yapabileceğimiz en iyi şey su üretmek. Bu tür afetlerde hastalıklar yaygınlaşır, bizim su vermemiz lazım dedik." dedi.
Genel Müdür Buldum,: " yaklaşık 20 günlük süreçte eksikleri giderdiklerini ve burada çalışanlara çadır kurup kalacak yer ayarladıktan sonra makinelerin tamir sürecine başladıklarını, yüzde 25-30 kapasiteyle üretime başlayabildiklerini aktararak, "Suyumuz bulanmıştı ve artçı oldukça tekrar bulanıyordu. Bulanık suyu şişeleme imkanımız yoktu. Biz yardım yapmadık değil, gücümüz ve imkanlarımız ölçüsünde elimizdeki suyu dağıttık. İmkanı üstünde kimse bir şey zaten yapamaz. Biz vicdanen rahatız." diye konuştu.
Basın toplantısı sonunda gazeteciler : MARSU , su fabrikasında Mado yönetim kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, yönetim kurulu üyesi Erdal Kanbur, Genel Müdür Mehmet Buldum, fabrika çalışanları tesisleri gezerek teknik bilgiler aldılar..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.