Yeşil Ulaşım İçin Hedef Sıfır Emisyon

Yeşil Ulaşım İçin Hedef Sıfır Emisyon
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çevre hassasiyetine ve yenilenebilir enerjiye önem verdiklerini, hızlı, güvenli ve ekonomik ulaşıma yönelik projeler hayata geçirdiklerini söyledi

Yeşil Ulaşım İçin Hedef Sıfır Emisyon

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çevre hassasiyetine ve yenilenebilir enerjiye önem verdiklerini, hızlı, güvenli ve ekonomik ulaşıma yönelik projeler hayata geçirdiklerini belirterek, TÜRKSAT Gölbaşı Yerleşkesi’nde 131 dönümlük dev Güneş Enerji Santrali ile yılda 60 milyon lira tasarruf sağlayacaklarını ifade etti.

Bakan Uraloğlu, 2053 sıfır emisyon hedefleri doğrultusunda ulaşım odaklı sera gazı emisyonlarını sıfıra indirmeye yönelik adımlar attıklarını bildirerek, “Yıllık yaklaşık 2 milyar 431 milyon litre akaryakıt tasarrufu elde ederken fosil yakıt tüketiminin çevresel etkisini de azaltmış olduk.

Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu 5,27 milyon ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağladık. Ülkemiz; karbonsuz havalimanı sertifikasına sahip 50 en yüksek sayıda sertifikaya sahip 2. ülke konumunda.” dedi. Uraloğlu, daha yeşil bir Türkiye için Karayolları Genel Müdürlüğü aracılığıyla 76,5 milyon, KÖİ projeleri kapsamında ise 20,2 milyon olmak üzere toplam 96,7 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.